avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

am inaintat demisie fara preaviz in cond. art.79(8) Codul Muncii,iar managerul nu vrea sa-o aprobe, respectiv nu vrea sa-mi incheie cartea de munca cu articolul respectiv.Din cate stiu eu aceasta nu trebuie aprobata, ea reprezinta o notificare a faptului ca incetez activitatea si poate fi probata cu nr. de inregistrare. Ce parere aveti?Credeti ca este necesar sa ma adresez ITM-ului sau direct sa fac actiune in instanta - obligatie de a face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:52, 26 Mai 2010
1. Demisia nu se aproba. Angajatorul ia la cunostinta de vointa dvs., liber exprimata prin notificare, si trebuie sa va inceteze CIM.
2. Faceti o sesizare la ITM, alaturati si o copie dupa notificarea facuta de dvs., cu numarul de inregistrare pe ea.
3. Singura problema este sa dovediti ca va incadrati in art.79(8) din Codul muncii(nerespecatrea clauzelor din CIM).
4. Daca ati gasit un loc de munca in alta parte va puteti angaja si fara carnet de munca. Dati o declaratie ca il veti duce dupa ce il recuperati de la fostul angajator.
multumesc mult, mi-ati intarit convingerile
ALT GEN DE DEMISIE.
In legatura cu Asociatia de propietari.
Presedintele asociatiei de propietari a afisat in luna octombrie 2008, in avizierul de la intrarea in bloc un anunt semnat, prin care declara ca a demisionat din functia de presedinte al asociatiei de propietari. Cu mult timp inainte de asta s-a declarat "Presedinte onorific" pe motiv ca nu era remunerat. Remuneratia a refuzat-o la data alegerii sale. (Are atelier particular in incinta condominiului.)
De atunci, asociatia nu are presedinte si nicio adunare generala nu a fost convocata din anul 2005.
Intrebari: Care legi guverneaza institutia demisiei, cu aplicare si la asociatia, care este conform statului sau, "persoana juridica romana de drept privat, nonprofit."? Cine poarta raspunderea asupra celor intamplate in timpul si dupa demisia presedintelui ales?
Accept orice sfat competent, dar rog insistent sa nu se faca referire la vreun demers catre primaria de sector. Asociatia nu plateste taxe nici la bugetul de stat, nici la bugetul local. Am facut 3 referate si mi s-a raspuns in deradere.
Multumiri anticipate celor care ma ajuta! Tony.
Asociatiile de proprietari functioneaza in conformitate cu Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007.

Presedintele ales poate sa-si prezinte demisia, aceasta fiind un act unilateral. Atributiile si stampila asociatiei sunt preluate de vicepresedinte, in lipsa si a acestuia, pentru o perioada relativ scurta de timp, de unul din membrii comitetului executiv.

Convocarea unei adunari generale pentru alegerea unui nou presedinte si eventual a unui alt comitet executiv este facuta de comitetul executiv in functie.

Daca asociatia este dezorganizata si echipa de conducere s-a dispersat sau pur si simplu nu-si mai indeplineste atributiunile se poate convoca o adunare generala chiar de catre proprietari, semnandu-se un tabel convocator, pe prima pagina avand inscris un text scurt cu scopul convocarii AG, precum si data convocarii si care tabel trebuie sa fie semnat de cel putin 20% din proprietarii asociatiei.

La AG convocata la data din tabel trebuie sa aveti un cvorum de 50% +1 din totalul proprietarilor din asociatie (atentie! din asociatie, nu din bloc - unii proprietari pot sa nu fie membri ai asociatiei) pentru a hotari asupra viitorului presedinte sau comitet.

In cazul in care nu este atins cvorumul mentionat , se reconvoaca AG pentru o data ulterioara, nu mai mult de 10 zile. La AG reconvocata, indiferent de numarul celor prezenti, cu un procent de 50% +1 din cei prezenti se alege comitetul si presedintele. Teoretic presedintele nu este ales in mod special, ci este acea persoana care are cele mai multe voturi dintre membrii comitetului executiv ales. Practic oamenii aleg direct presedintele.

Se face PV al acestei AG in registrul de PV al asociatiei, se semneaza de catre noii membri ai comitetului executiv, se stampileaza.

Atentie! Presedintele trebuie sa intre imediat in posesia stampilei asociatiei. Aceasta nu poate fi data altcuiva, decat vicepresedintelui, in lipsa presedintelui.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)