avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventii civile in institutii bugetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventii civile in institutii bugetare

Se pot incheia contracte civile in institutii bugetare ptr. perioade determinate, in vederea desfasurarii unor activitati specifice profilului institutiei?

Postutile vacante se blocheaza. Se reduce nr. de personal. Apar probleme in desfasurarea activitatilor din diferite sectoare.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
divele, utilizator
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 15:44, 26 Mai 2010
1. Conventia civila de prestari servicii (CCPS) se incheie, cu persoane fizice, numai pentru o lucrare anume (vopsit, zugravit, reparat etc), cu caracter ocazional si pe o perioada bine determinata de timp.
2. Daca incheiati CCPS aceasta se afla sub jurisdictia Codului civil. Prestatorul de servicii nu are calitatea de salariat si nu este subordonat, este partenerul de afaceri al beneficiarului de servicii.Suma stabilita ca plata nu este salariu, este o contravaloare a prestatiei. Beneficiarul plateste un impozit de 10% asupra venitului convenit iar prestatorul de servicii va plati, la finele anului, la Fisc, diferenta pana la 16%. De asemenea prestatorul de servicii va trebui sa incheie si contract de asigurare cu Casa de Sanatate.
In institutiile publice se pot incheia conventii civile dar nu in profilul institutiei .
De exemplu : i ntr-un spital pot incheia conventii civile cu informatician pentru implementarea unor programe, dar nu pot incheia cu un medic . In schimb pot incheia contract de prestari servicii cu un alt spital (sau acord de colaborare) care are specialist intr-o anumita specialitate pe care eu (spital) nu o am.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila danaluas danaluas Sunt interesat de subiectul privind angajarea cu conventie civila pe post de sofer. Mai este posibil sa se faca astfel de angajari si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Coventie civila Nicu I. Nicu I. Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Conventiew civila? Monica H. Monica H. se mai poate incheia conventia civila de prestari servicii?? (vezi toată discuția)