avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IN INSTANTA CU REGIA DE APA ... SUNT SANSE ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IN INSTANTA CU REGIA DE APA ... SUNT SANSE ?

Va rog foarte mult ... un sfat . Am cumparat un teren cu credit ipotecar, urmand ca pe acest teren sa construiesc o casa. Au urmat tot felul de probleme : ridicare topo, studiu geodezic, certificat de urbanism, organizare de santier . In certificatul de urbanism nu s-a specificat ca nu pot sa construiesc, in schimb, mi s-a cerut sa fac PUD (primaria devine proprietarul PUD-ului, indiferent cine il plateste). Dupa ce am rezolvat cu PUD-ul ( 2000 euro) a trebuit sa obtin aviz de la Romtelecom si Regia de apa-canal. Totul a durat 6 luni. Acum apare surpriza : raspunsul de la Regia de apa : nu pot sa construiesc deoarece ei au o conducta care trece pe terenul meu si care alimenteaza un punct termic. Am incercat o discutie amiabila cu cei de la Regia de apa ; sa modifice traseul conductei deoarece este pe O PROPRIETATE PRIVATA. Raspunsul lor a fost ca nu se poate si " nu am decat sa-i dau in judecata si sa ne plimbam prin tribunal 6 - 7 ani ". VA ROG MULT, ASTEPT UN SFAT ( mai ales ca in contractul cu banca se specifica,ca in termen de 12 luni sa prezint autorizatia de constructie).
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 21:35, 21 Iunie 2007
nu prea e simpla problema.....la noi in tara ce este sub pamant nu e al nostru din pacate......si tocmai pentru asta se cer tot felul de aprobari...de la renel, de la gaz, de la tot ce misca in tara asta.....ce zic eu...incearca sa gasesti un specialist de la ei...cu care sa vorbesti sa intelegi ce si cum cu acele conducte.....si in functie de parerea lui sa decizi daca ai sanse sau nu de castig in instanta.....pentru ca asa ca cei veniti din afara nu putem da sfaturi.....fara argumente plauyibile si viabile.....
parera mea e ca nu aveti sanse. E proprietate privata, dar ce e sub pamant nu e al dumneavoastra...Trebuia sa cumparati pamantul dupa ce erau toate actele in regula, sau sa va interesati inainte de cumparare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta de apa aflata in subteranul terenului meu- pot sa construiesc? razvan0786 razvan0786 sunt proprietarul unui teren intravilan prin subteranul caruia trece o conducta de apa apartinand acum Apa Nova.Conducta este acola de dinainte de 1970.Nu pot ... (vezi toată discuția)
Teren cu ghinion Dunusha Dunusha Buna ziua! In 2013 am cumparat un teren. Acum, vreau sa ma apuc de constructie, dar avem o conducta de motorina ce apartine unei firme in faliment. Nu am voie ... (vezi toată discuția)
Zona de protectie criss_media73 criss_media73 am un teren intravilan care are o conducta de apa pe el . conform legii nu pot construi pa el la o distanta mai mica de 10 metri de respectiva teava , insa ma ... (vezi toată discuția)