Buna ziua,
in cazul desfiintarii unui intreg departament se vor desfiinta toate posturile;
1. Am o angajata aflata in Concediul pt ingrijirea copilului. Cum procedez cu ea? stiu ca nu se poate concedia un angajat care are contractul suspendat(indiferent ca este concediu de odihna, medical, maternitate sau ingrijire copil), dar durata acestui concediu depaseste sfarsitul perioadei de preaviz.
2. am un angajat cu contract cu durata determinata, care expira dupa data desfiintarii departamentului si care se afla in concediu medical. Il pot lasa pana la expirarea termenului?(ar fi vorba de 22 de zile calendaristice in plus fata de ceilalti)- la fel, nu-i pot da preaviz, fiind in concediu medical, iar daca ii dau dupa cm, oricum ajungem pe la termenul contractului...
1. Asteptati sa se intoarca salariata la serviciu. Din prima zi de revenire ii inmanati nota de informare cu privire la concediere si perioada de preaviz obligatorie de 20 de zile lucratoare.
2. In cazul contractului pe perioada determinata, acesta inceteaza la data expirarii perioadei contractuale( 56 lit j- din Codul Muncii), indiferent ca este sau nu este in concediu medical. Ramane la latitudinea dumneavoastra cum vreti sa procedati- cred ca daca este in medical oricum nu prea aveti ce sa faceti-asteptati termenul de expirare a contractului si intocmiti decizie 56 j.
Multumesc pt raspuns!
1. dar fiind un departament desfiintat in intregime, eu cum o reincadrez la intoarcerea din CIC, pe perioada preavizului? tb schimbata functia, departamentul, locul de munca, probabil si salariul...toate acestea doar pt perioada de preaviz...
Nu, ii inmanati o nota explicativa cu toate cele petrecute in lipsa ei: desfiintare posturi, departament etc si ii prezentati preavizul de 20 de zile lucratoare si apoi decizia de concediere.
mararadu:
1. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale.
2. Daca la acea data salariatul este in concediu medical indemnizatia aferenta este platita de Casa de Asigurari de Sanatate, conform Normei de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 62. - În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
Art. 63. - Prevederile art. 62 se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia s-a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
3. Nu e nici o problema daca i s-a desfiintat postul in timpul CCC. In perioada de preaviz o treceti in statul de plata cu aceleasi date de dinainte de CCC. Eventual ii faceti un stat de plata separat, intitulat "Preaviz din CCC".