avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM de drept
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM de drept

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.
Am un angajat pe perioada determiniata (3 luni) caruia ii expira azi contractul de munca. Angajatul este in concediu medical inca de saptamana trecuta. Am dreptul sa-i inchei contractul de munca cu 56, lit j?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 14:06, 28 Martie 2011
1. Conform art. 56j din Codul muncii CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii sale indiferent da situiatia in care se afla salariatul.
2. Certificatul medical se prezinta la Casa de Asigurari de Sanatate care il calculeaza si il plateste.
3. Din OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.
Incetarea de drept a CIM prin ajungere la termen, in conformitate cu prevederile art. 56 lit. j) din Codul muncii.
In acest caz, intervenirea unei stari de incapacitate temporara de munca, in pragul expirarii termenului pentru care s-a incheiat contractul individual de munca, nu este de natura sa postpuna data incetarii raportului de munca. Explicatia este simpla angajatul a renuntat la privilegiile conferite de lege, prin prisma art. 60 din Codul muncii, inca de la momentul semnarii contractului pe durata determinata, asumandu-si precaritatea acestuia.

Legiuitorul a anticipat insa astfel de situatii, oferind o alternativa asiguratului pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, prin reglementarea preluarii in plata a indemnizatiei de catre Casa de sanatate insa numai daca starea de boala constatata medical a intervenit inaintea expirarii termenului pentru care a fost incheiat CIM.

Da. Inceteaza de drept la momentul x.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Av. Alina VEZUREANU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical nicolaescu_liliana nicolaescu_liliana Daca un salariat are contract de munca pe durata determinata si vine cu un concediu medical care se prelungeste peste data de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - cm perioada determinata maryang maryang Ma confrunt cu o situatie: Un salariat are contract de munca pe perioada determinata care a expirat pe 17.09.2009.Angajatorul nu mai doreste sa prelungeasca ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul cic mararadu mararadu Buna ziua, in cazul desfiintarii unui intreg departament se vor desfiinta toate posturile; 1. Am o angajata aflata in Concediul pt ingrijirea copilului. Cum ... (vezi toată discuția)