avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical - CM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical - CM perioada determinata

Ma confrunt cu o situatie:
Un salariat are contract de munca pe perioada determinata care a expirat pe 17.09.2009.Angajatorul nu mai doreste sa prelungeasca contractul de munca.Salariatul vine cu concediu medical de la 01.09.2009 - 30.09.2009.Se poate face incetare contract de munca in baza art. 56 j pe data de 17.09.2009 calculand concediul medical doar 01.09.- 17.09? Si daca da diferenta de concediu medical cine o plateste si ce trebuie sa faca angajatul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:15, 22 Septembrie 2009
1. Iata ce spune OUG 158/2005:
Art. 32. -
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevăzute la alin. (1) urmează a fi recuperate de către casele de asigurări de sănătate de la angajator, după caz, conform legii.

2. Deci platiti din certificatul medical numai pana la data expirarii CIM, restul il plateste Casa de Asigurari de Sanatate careia i se adreseaza salariatul in cauza.
3. CIM ii inceteaza la data expirarii lui.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical dupa incetarea contractului de munca cristinamarinov cristinamarinov Buna ziua, Am fost angajata cu CIM pe perioada determinata (oct. 2012- iunie 2013). in februarie 2013 am suferit o interventie neurochirurgicala si am ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioda determinata- concediu medical simona.elisa simona.elisa Buna ziua, am o salariata angajata pe o perioada determinata de 2 luni. SI-a fracturat mana si are concediu medical, iar ei ii expira contractul? Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinat si concediul medical GabrielCapita GabrielCapita Sunt angajat cu contract determinat la 6 luni, am fost internat si operat in spital pentru protezare sold stanga.Intrebarea mea este In luna octombrie 2016 ... (vezi toată discuția)