avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract pe perioda determinata- concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract pe perioda determinata- concediu medical

Buna ziua,
am o salariata angajata pe o perioada determinata de 2 luni. SI-a fracturat mana si are concediu medical, iar ei ii expira contractul? Cum trebuie sa prodecez corect si legal?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 8 Septembrie 2010
1. Conform art.56, lit.j) din Codul muncii, CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii termenului. Deci ii faceti decizia de incetare a CIM iar certificatele medicale sunt paltite de Casa de Asigurari de Sanatate.
2. Iata ce spune OUG 158/2005:
Art. 32 - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
deci ca sa inteleg:
eu ii incetez contractul cu data de 06.10.2010, salariata are medical din 01.10.2010-15.10.2010, cum procedez pe statul de plata?
va multumesc
1. In statul de plata o treceti in medical in perioada 1-5.10.2010 iar persoana merge la CJAS cu certificatul medical pentru a fi platit.
2. La CJAS trebuie sa se duca si cu o copie dupa decizia de incetare a CIM, inregistrata la ITM.
simona.elisa a scris:

Buna ziua,
am o salariata angajata pe o perioada determinata de 2 luni. SI-a fracturat mana si are concediu medical, iar ei ii expira contractul? Cum trebuie sa prodecez corect si legal?
va multumesc


Daca nu se prelungeste durata contractului, atunci acesta inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ... pentru perioada de medical dupa ce i se inceteaza c.i.m. va trebui sa mearga la Casa de Asigurari de Sanatate.
va multumesc frumos pentru raspuns,
dar originalul de la medical va ramame la mine, si il voi depune cu declaratiile, sau ?

Alte discuții în legătură

Decizie 56(j) id84 id84 Buna ziua, Astazi 06.10.2010 expira CIM determinat. Cu ce data se intocmeste decizia 56(J)? 06.10. sau 07.10.? Va multumesc anticipat, (vezi toată discuția)
Concediu medical nicolaescu_liliana nicolaescu_liliana Daca un salariat are contract de munca pe durata determinata si vine cu un concediu medical care se prelungeste peste data de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca giusi giusi Buna ziua Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata,care expira pe 17.10.2014,iar intre timp am facut o depresie si momentan sunt in ... (vezi toată discuția)