avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii intreprindere individuala

O I.I. infiintata in 2010, care nu are angajati si nu a inregistrat venituri, ce trebuie sa declare si sa plateasca la asigurari sanatate, somaj, ITM,..., si daca are de plata, cum se stabileste valoarea de plata.
Mentionez ca persoana care a inregistrat I.I. are statutul de angajat la o alta S. C.
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 18:58, 19 Iulie 2010
Trebuie sa platiti impozit pe venit anticipat (conform deciziei de impunere stabilite in urma depunerii declaratiei 220 sau 221), in transele corespunzatoare: 15 martie, 15 iunie, 15 sept, 15 decembrie, incepand cu trimestrul in care ati inceput activitatea.
Se plateste contributia de sanatate 5.5% din castigul estimat prin aceeasi declaratie (la casa de sanatate mergeti cu decizia de impunere). Daca ati estimat un castig mai mic decat salariul minim brut pe tara, contributia de sanatate se calculeaza 5.5% * salariul minim. La casa de sanatate ar trebui sa va faceti si contractul pentru fondul de concedii si indemnizatii (0.85%), facultativ.
Pt ca sunteti angajat, nu sunteti oblicat sa platiti la casa de pensii.

Ca si declatarii, 220 sau 221 in 15 zile de la infiintare (sper sa nu ma insel cu termenul, cititi in instructiunile de completare)+declaratiile la sanatate (vi se dau acolo formulare).

Veti mai depune in ianuarie 2011 declaratia 220 si pana pe 15 mai 2011 declaratia de venit realizat (200) pe baza careia se regleaza impozitul platit in plus sau in minus si in acelasi sens contributia de sanatate.

Succes!
Multumesc mult!:vishenka:
Au aparut modificari la I.I. referitor la datoriile acestora, in urma modificarilor aduse la 01.07.2010?
Multumesc! #-o
Da. Va trebui, in plus, sa faceti contract la casa de pensii si la somaj, conform ordonantei 58/2010. Deocamdata asteptam lamuriri.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
JolieCont, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala valentina370 valentina370 Buna ziua, va rog ajutati-ma cu un sfat. Am infiintat de curand o II si am inregistrat-o ca platitor de TVA, am depus declaratia de venit.(declaratiile 220 si ... (vezi toată discuția)