avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prezentarea in justitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prezentarea in justitie

As dori sa stiu ,daca poate cineva sa ma ajute,daca angajatorul are obligatia sa ma invoiasca (cu plata sau fara plata)in ziua cand sunt citat la tribunal la instanta de contencios administrativ,si daca da, care este legea care-l obliga.
Fac mentiunea ca tocmai el,ANGAJATORUL, este cel reclamat la instanta sus mentionata si nu ar avea nici un interes sa ma invoiasca in acea zi.
sper sa primesc un raspuns pe aceasta tema pana pe data de 31.05.2010.
Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
VS57SNI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 30 Mai 2010
In baza dovezi de prezenta la instanta,semnata de presedintele de instanta si stampilata de instanta,angajatorul are obligatia sa va invoiasca
Angajatorul nu are obligatia sa va plateasca in cazul lipsei de la locul de munca,dar are obligatia sa va acorde invoirea,in conditiile aratate mai sus.
Codul de procedura civila/penala il obliga pe angajator ca la termenul stabilit de instanta de judecata si comunicat prin citatie, sa va dea o invoire(fara plata).
Formulati si depuneti la angajator o cerere de invoire insotita de o copie dupa citatie, si nu trebuie sa mai asteptati acordul sau scris.
Aceasta invoire este dovada ca d-voastra nu lipsiti in mod nejustificat de la program.
Plata zilei respective cade in sarcina partii care v-a propus drept martor.
Si daca esti reclamant in proces, tot trebuie sa te scuteasca angajatorul?
Nu este reglementat in Codurile de procedura obligatia angajatorului de a-l invoi pe salariat in ziua cand trebuie sa se prezinte in fata instantei.
In baza dovezii ca v-ati prezentat la instanta, dovada va fi semnata de presedintele completului de judecata si stampilata, angajatorul are posibilitatea de a va motiva absenta din ziua respectiva.

Alte discuții în legătură

Participare la un proces noiklosa noiklosa Buna ziua, Am cautat in legislatia muncii si nu am gasit un raspuns la urmatoarea problema. Sora mea intentioneaza sa actioneze in justitie cf 554/2004 ... (vezi toată discuția)
Reclamant nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Este obligata conducerea unei institutii sa ii acorde timp liber, unui salariat care a reclamat institutia, pentru a participa la proces in ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta ... Lorena2 Lorena2 Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia. Mai exact ... (vezi toată discuția)