avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitatea prezentarii in proces a reclamantului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitatea prezentarii in proces a reclamantului (urgent)

Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste obligatia de a ma prezenta la un proces. Sunt reclamant, am primit citatia, dar nu am cum sa ma invoiesc de la serviciu (datorita programului extrem de incarcat) si nu stiu cum sa procedez. Ce se intampla daca nu ma prezint? Ce argumente pot sa aduc angajatorului meu ca sa ma pot prezenta la proces (interesul este al meu, in calitate de reclamant). Stiu ca judecata se poate face si in lipsa, dar ceea ce ma intereseaza pe mine este sa pot gasi vreo modalitate de a-l convinge pe angajator ca trebuie sa ma prezint (o motivatie legala, poate?). Mentionez ca nu am aparator, si nici nu am, deocamdata, posibilitatea de a angaja unul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:17, 24 Septembrie 2010
Daca nu ati solicitat judecarea in lipsa si nici una dintre parti nu este prezenta cauza va fi suspendata.
Daca angajatorul nu va poate acorda timp pentru a va prezenta la instanta va poate da un inscris in care sa precizeze ca este esentiala prezenta dvs. la lucru iar in baza acestui inscris puteti solicita un nou termen de judecata, termen pana la care puteti face demersurile necesare cu angajatorul.
Devianta,

Un concediu ....., cred ca nu vreti sa scriu medical.
vorbiti cu angajatorul probati cu citatia ca aveti un proces unde aveti calitatea de reclamant si rugati-l sa va invoiasca de la serviciu cand aveti termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la un proces noiklosa noiklosa Buna ziua, Am cautat in legislatia muncii si nu am gasit un raspuns la urmatoarea problema. Sora mea intentioneaza sa actioneze in justitie cf 554/2004 ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Se poate cere suspendarea unui proces daca mai sunt zile pana la urmatorul termen? Multumesc! (vezi toată discuția)
Prezentarea in justitie VS57SNI VS57SNI As dori sa stiu ,daca poate cineva sa ma ajute,daca angajatorul are obligatia sa ma invoiasca (cu plata sau fara plata)in ziua cand sunt citat la tribunal la ... (vezi toată discuția)