avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creditorul poate popri conturile proprii pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Creditorul poate popri conturile proprii pentru datoria firmei?

Buna ziua! In urma cu doi ani am contractat cu [EDITAT] finantzare pentru o masina in leasing. Am platit avansul din surse proprii, iar pe parcurs am platit la [EDITAT] rata lunara. Rata, care la sfarsitul anului trecut s-a majarorat de 2,2 ori, adica daca /total contract dobanda era 4200 euro, dupa modificare a ajunj 8887 euro, si nimeni nu mi-a cerut acordul, practic suma s-a dublat in loc sa se micsoreze. Mentionez, ca n-am avut cu cine discuta, dupa trimiterea a zeci de adrese , cu nimeni din cadrul [EDITAT]. Am fost pasat de la o persoana la alta, cel puti 10 carora le repetam problema. In tot acest timp primeam hartii prin curier cu somatzie de plata. Mi-au pus poprire pe conturile personale, chiar daca contractul era pe firma, si tot ei m-au dat in judecata. Masina este proprietatea firmei unde sunt administrator. Nu am primit citatzii vreodata pentru prezentarea la judecata. Au dreptul sa-mi puna poprire si pe contul personal? Au dreptul sa-mi puna poprire pe toata suma ramasa inclusiv cu penalitati de intarziere? Au dreptul sa-mi puna poprire pe casa? Ce pot sa fac ca sa ies din aceasta situatzie? multzumesc!

Va rog sa nu postati nume de persoane, pe forum se discuta ideea. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:34, 28 Mai 2010
Daca societatea de leasing a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care instanta decide sa va urmareasca bunurile proprii pentru a si indestula creanta- da .
Daca nu are atunci nu poate urmari decat bunurile societatii .

Sau poate ati girat pentru leasing si cu bunurile proprii - respectiv casa si atunci are dreptul sa le urmareasca.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
Va multzumesc pentru atentzia acordata. Nu am primit citatzii prin care sa ma prezint la proces. Procesul s-a desfasurat in lipsa mea si fara stirea mea. Intamplarea a facut, ca o banca la care am cont sa ma anuntze ca am poprire pe contul personal de catre TBI PENTRU TOATA SUMA, nu doar pentru 3 rate neplatite. Nu stiu de vreo hotarare pentru ca n-am primit nimic. Ar trebui sa ma duc la arhiva Judecatoriei sa cercetez?
Cititi cu atentie contractul pe care l ati incheiat. Ce calitate ati avut in acest contract? Cumva fidejusor sau garant? Ati semnat/avalizat bilet la ordin ? Contractul de leasing poate fi titlu executoriu sau biletul la ordin , asa ca nu trebuie sentinta. Referitor la penalitati clauzele contractuale va vor da raspunsul. Sunt sigur prevederi prin care in caz de neplata, daunele sunt egale cu valoarea ratelor ramase de achitat la care se adauga diverse sume (penalitati, comisioane etc).

Poprirea se infiinteaza fara somatie prin scrisoare catre tertul poprit la care se anexeaza titlul executoriu. Debitorul este doar instiintat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Narcizaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu pentru garant intr-un contract de leasing bsb1975 bsb1975 Intr-un contract de leasing financiar am calitatea de garant impreuna cu alte 3 persoane fizice si o persoana juridica.Contractul nu a putut fi terminat si ca ... (vezi toată discuția)
In cautarea unei solutii ... daca exista radu.popa radu.popa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2008 am incheiat un contract de leasing pentru o masina in urmatoarele conditii: - pretul autoturismului nou - ... (vezi toată discuția)
Tbi teo1 teo1 Buna ziua! In urma cu doi ani am contractat cu TBI finantzare pentru o masina in leasing. Am platit avansul din surse proprii, iar pe parcurs am platit la TBI ... (vezi toată discuția)