avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata executare
Discuție deschisă în Executare silită

plata executare

buna ziua!

am o problema ...sunt o persoana fizica , am cumparat de la o societate produse cosmetice pe care nu am reusit sa le achit la termen... societatea respectiva m-a dat in judecata ...si a castigat procesul ...prin care mi se pune in vedere sa achit suma respectiva + 200 lei cheltuieli de judecata ... Zilele trecute am primit o scrisoare de la un executor judecatoresc prin care ma obliga in termen de 1 zi sa achit suma respectiva + dobanda calculata la zi si cheltuieli de executare care sunt mai mari decat suma pe care eu o am de achitat.

este corect sa achit acele dobanzi si cheltuieli de executare daca eu am o hotarare judecatoreasca pe o anumita suma ...sau ma poate obliga sa platesc mai mult decat s-a hotarat prin sentinta?

cu respect.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 00:21, 29 Mai 2010
pai daca nu ati vrut sa platiti decat cu executorul la usa... credeti ca acesta face munca patriotica? sau ati vrea sa-l plateasca tot pagubitul...
In somatia primita sumele sunt sigur defalcate. Deja din hotarare aveti de plata 900 de lei. creanta a fost actualizata cu indicele de inflatie , de la Institutul de Statistica. La aceasta suma se adauga cheltuielile de executare. Acestea sunt stabilite prin lege- le oti gasi aici [ link extern ] /.
Cheltuielile de executare sunt avansate de creditor la momentul la care dosarul a fost inaintat executorului.
Daca plateati imediat dupa pronuntarea hotararii nu se mai punea aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cu hotarare judecatoreasca ionela.branchi ionela.branchi Buna ziua. Sunt executata silit in legatura cu un credit pentru mobila, nu am ajuns sa achit la timp si am ajuns in aceasta situatie. Mi s-a emis ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca monamour monamour Ma confrunt cu urmatoarea problema: niste rude au intampinat probleme in achitarea cotelor de intretinere pe parcursul anilor 2012-2013, drept pentru care au ... (vezi toată discuția)
Sentinta proces civil Drahgos Drahgos Buna ziua.Am si eu o intrebare. Am avut un proces cu un anume X si s-a solutionat cazul. Tin sa precizez ca procesul a fost civil. Solutia a fost ... (vezi toată discuția)