avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cu hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cu hotarare judecatoreasca

Buna ziua.

Sunt executata silit in legatura cu un credit pentru mobila, nu am ajuns sa achit la timp si am ajuns in aceasta situatie.

Mi s-a emis hotarare judecatoreasca in anul 2016 in care se precizeaza clar urmatoarele:

- de achitat 6407,48 RON, aceasta suma fiind compusa din 5340.29 RON reprezentand credit restant si dobanda aferenta iar 1067.19 RON cheltuieli de executare silita.

Eu am achitat aceasta suma pe baza extras-ului de cont care poate dovedi acest lucru dar executorul pretinde ca as mai avea de achitat o suma de 882 de RON care nu este prevazuta nicaieri iar cand cer detalii de ce mai trebuie sa achit aceasta suma in plus si sa faca dovada acestor bani pe care dansul ii pretinde in continuare sunt refuzata.

Intrebarea mea ar fi ca daca in hotarare scrie clar cat am de plata de ce mi se cere in plus fara justificare, abia dupa cateva luni bune aflu ca mi s-a trimis o instiintare la o adresa la care nu am locuit niciodata desi am avut-o in buletin acum multi ani si am mentionat ca nu locuiesc acolo, am comunicat adresa la care pot fi gasita iar dumnealor refuza sa imi trimita din nou la adresa unde locuiesc.

Daca pe hotarare scrie clar cat am de plata in total (datorie,cheltuieli de judecata si dobanda) nu ar trebuie sa se termine totul dupa achitarea acestei sume?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 13:14, 5 Decembrie 2017
Suma de 6407 ati achitat-o in rate sau integral imediat ce s-a emis hotararea? In cazul in care ati achitat in transe sau rate, executorul la cererea creditorului are dreptul sa perceapa dobanzi in continuare pana la stingerea creantei. Puteti cere de la executor baza de calcul pt suma de 882 lei si vedeti daca e corect calculata.
suma aceasta am achitat-o in transe pe baza de poprire pe cont.lasam un sfert din salariu pentru dumnealor iar celelalte 2 treimi din salariu urmau a-mi fi eliberate.daca dumnealui (executorul)la cererea creditorului percepe dobanzi ce sens mai are acea hotarare?am inteles ca s au modificat si cheltuielile de executare acestea marindu se de la 1067 de Ron la 1200 de Ron.daca acea hotarare este definitiva si irevocabila se pot face modificari fara ca eu sa fiu anuntata?multumesc frumos.
Acea hotarare a prevazut ce suma aveti de restituit la data respectiva, Daca ati fi achitat-o in termenul de 15-30 zile de la pronuntare INTEGRAL nu se mai calculau dobanzi..
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator
am uitat sa mentionez ca acea hotarare mi-a fost comunicata la data de 26.04.2016 iar eu incepand cu data de 12.05.2016 am inceput sa efectuez plati.ceea ce nu am inteles eu este faptul ca in afara de dobanzile pe care executorul le cere la cererea creditorului este permis sa se modifice sumele prevazute in hotarare?si daca da acestea pot fi modificate eu de ce nu sunt instiintata?tin sa mentionez ca si mama mea a fost in aceeasi situatie exact ca mine dar o data ce s a emis acel act legal in care era prevazuta suma dansa atat a achitat si platile tot esalonat s au efectuat.si dansa a facut creditul la aceeasi unitate bancare la care l am facut si eu.
Logic gandind: instanta nu putea sa prevada in cat timp si in cate rate veti achita suma datorata.Executorul nu a modificat suma ci doar a actualizat-o prin aplicarea dobanzilor care oricum le plateati la banca si daca nu erati executata silit..
Tastati si cititi :
Juridice.ro Calcularea şi actualizarea creanţei în faza executării silite
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda dupa incuviintare executare silita. MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie. Solutie: Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc ... (vezi toată discuția)
Reactualizare suma Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin De la ce data trebuie actualizata o suma de bani cu rata inflatiei, avand in vedere ca in ordonanta de plata instanta ordona: \"Someaza pe debitoare sa ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu cu titlu executoriu liviu_florin liviu_florin Buna Ziua, In luna Aprilie an curent,am primit o instiintare de proprire 1/3 salariu cu titlu executoriu emisa catre mine si catre banca de la care ridic ... (vezi toată discuția)