avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu cu titlu executoriu

Buna Ziua,

In luna Aprilie an curent,am primit o instiintare de proprire 1/3 salariu cu titlu executoriu emisa catre mine si catre banca de la care ridic salariul,proprirea se referee la un credit restant de 1700 ron plus 730 ron cheltuieli de judecata,in luna Septembrie banca a virat catre biroul de executare silita ultima transa si mi s-a oprit propriea pe contul bancar datorita faptului ca s-a achitat integral suma de 1770+730 ron.In luna Decembrie am primit din nou aceasta proprire dar de data aceasta emisa catre societatea la care lucrez pentru retinerea dobanzilor penalizatorii pe durata proprii.Doresc sa stiu cat de legal este acest demers din moment ce eu am achitat integral suma pentru care s-a facut proprirea si nu mai aveam nici o datorie catre terti.In plus nu am fost anuntat prin nici o notificare ca as mai avea de plata inca 300 ron dobanzi penalizatoare.

In momentul de fata retinerea de 1/3 din salariu este mult mai mare decat suma restanta(asa zise dobanzi penalizatoare),dar totusi societatea la care lucrez este obligata sa faca retinerea.

Este legal acest demers?,din moment ce executarea silita data de instant a fost achitata?,se poate sa foloseasca acelasi document de cate ori vor?in asa fel poate sa-mi faca propriri dupa bunul lor plac cu orice motiv.In documentul primit de la instant de judecata este specificat clar,se propreste bunurile mobile si imobile pana la achitarea sumei de 1770+730 cheltuieli de judecata.


Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: liviu_florin , utilizator 11:39, 30 Decembrie 2015
Solicitati o adresa (catre banca unde aveti creditul si o adresa catre societatea unde sunteti angajat) de la Administratia Financiara, din care sa reiese ca ati achitat sumele respective, pentru a fi deblocate conturile. Suma de 1770 ron avea inclusa si dobanda penalizatoare sau era numai creditul restant?
Idea e ca la banca mi s-a ridicat proprirea deoarece a fost achitata toata suma 1770+730 Ron,motiv pentru care au ridicat proprirea,dar dupa 2 luni am primit si la locul de munca din nou aceeasi proprire cu acelasi numar,iar cand am sunat la biroul de executare mi s-a spus ca mia am de plata dobanzi penalizatoare in valoare de 300 Ron,dar din moment ce am avut proprire data prin sentinta judecatoreasca pentru suma de 2500 ron,pe care am si achiat-o,cum se mai poate ca executorul sa foloseasca acelasi document pentru alte sume ulterioare care nu apareau la acel moment,in asa fel poate sa foloseasca documentul dupa bunul lui plac si sa ceara cati bani doreste dupa bunul lui plac fara ca eu sa pot face ceva sau sa ma opun platii.Asta e exact ca si cum as cumpara un produs de la un magazin in valoare de un RON si dupa ce il achit,sa mai ceara inca ron in plus ca asa vor ei.
Cand ati primit poprirea la locul de munca, dupa ce ati achitat toata suma sau inainte? Daca ati efectuat plata inainte, aduceti o adresa cu achitarea sumei, la societatea unde lucrati si trebuie sa va dea banii inapoi
E firesc sa mai aveți de plata și o alta suma cu titlul de penalitate calculata din aprilie pana în decembrie când ați achitat, însă nu e corect sa se folosească de același document.
Ori mergeți la executor după ce achitați suma de 300 de lei și va transmite apoi pv de incetare a executării, ori faceți contestatie la executare și cereți suspendarea executării, dar asta costa și necesita timp, pana la suspendare, cred ca va ia prima rata.
Mai exista varianta sa ii faceți executorului plângere pt abuz în serviciu.
Mergeți întâi și vorbiți cu dansul.
Buna Ziua,

Pentru a face reclamatia de abuz in serviciu a executorului,cui trebuie sa ma adresez?carei institutii?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit al unei firme Mioara m Mioara m Buna ziua , Am girat un credit pentru o firma , in ianuarie 2009 . Persoana juridica si-a achitat creditul si dobanda restanta conform graficului de ... (vezi toată discuția)
Ajutor...actualizare suma datorata anamariapitulice anamariapitulice buna seara.in anul 2007 am contractat un credit de la o banca in valoare de 8000 ron si bineinteles datorita posibiliatilor financiare reduse semnificativ nu ... (vezi toată discuția)