avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea mea nu este valabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea mea nu este valabila

Salut
Am si eu o problem acum 2 luni am lovit o masina in parcare si am lasat polita proprietarului.Acum cateva zile am fost contactat de avocatul firmei de asiguri a pagubitului precizandumi ca polita mea nu este valida.Am verificat si eu cu ajutorul internetului la centrul de informatii cedam si intradevar nu sunt asigurat. Polita mea este stampilata ,parafata si am si chitanta de la achitarea acesteia.Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Va multumesc anticipat
cine v-a facut polita: societatea de asigurari sau brokerul? presupun ca un broker de asigurare care ulterior nu a platit banii catre firma de asigurare iar aceasta normal ca nu recunoaste polita.
oricum, brokerul fiind un mandatar al firmei de asigurare, aceasta din urma are raspunderea pentru actele acestuia astfel incit daca dvs aveti o polita legal emisa (nu falsa) si chitanta de plata a primei de asigurare iar aceasta polita era valabila (sub aceste aspecte) la data accidentului atunci va trebui sa dati in judecata firma de asigurare si sa reclamati cazul la CSA.

Insa faceti acest lucru doar daca cel pagubit va da in judecata pentru daunele suferite, in caz contrar nu aveti nici un interes ptr o actiune judiciara.
da polita a fost facuta de un broker.
deci in concluzie eu trebui sa astept sa vad daca sunt dat in judecate de catre pagubit. si in cazul in care o face eu trebuie sa dau in judecata firma de asigurari , nu brokerul?

Firma de asigurari sub numele careia s-a emis polita RCA cade in raspunderea asiguratorului trecut pe polita, indiferent cine a emis-o. Asa ca vor trebui sa despagubeasca fara sa va mai cheme in judecata. Iar daca va cheama , atunci chemati si dv. asiguratorul si aduceti in instanta chitanta care dovedeste ca ati platit polita. Va urez succes!
Firma de asigurari sub numele careia s-a emis polita de asigurare este direct raspunzatoare de despagubire, indiferent de persoana care a emis polita. Asta in cazul in care lucrurile relatate de dv. sunt adevarate si aveti dovada platii, chitanta si polita stampilata si semnata. Ar trebui sa despagubeasca fara rezerve si e problema lor cum vor solutiona cazul cu emitentul politei.
O ultima intrebare.
Momentan nu ma aflu pe teritoriul romaniei si nu stiu daca pot circula cu masina.
Va multumesc pentru ajutorul acordat

Alte discuții în legătură

Despagubire polita casco roflorin roflorin Buna ziua. Speta mea este urmatoarea: Am incheiat anul trecut, in iulie, o polita de asigurare CASCO printr-un broker de asigurare. Am platit cele 4 rate ... (vezi toată discuția)
Anulare rca fotbalistul fotbalistul Am facut in dimineata asta un RCA printr-o firma care intermediaza pentru un broker. Adica o struto camila... care pe langa electronice, s-a pus sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Anulare polita rca HUZURICA HUZURICA In data de 30. 11. 2011. am simulat pe net o polita RCA, dar firma respectiva imi cerea sa fac dovada platii si apoi sa imi trimita polita, nu am platit polita ... (vezi toată discuția)