avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Anulare polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Anulare polita RCA

In data de 30. 11. 2011. am simulat pe net o polita RCA, dar firma respectiva imi cerea sa fac dovada platii si apoi sa imi trimita polita, nu am platit polita si in data de 14.12. 2011. am cerut anularea politei, dar si azi apar cu ea valida in sistemul CEDAM, cu toate ca agentia de asigurari mi-a spus ca au anulat polita. Articolul 9 din ordonanţa nr. 85/2004 republicată în 2008, mai este valabil.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:01, 1 Ianuarie 2012
se mai poate anula polita?
Daca nu ati platit polita si a fost emisa atunci stati linistita pentru ca este obligat la plata emitentul. Practic va alegeti cu o polita de asigurare gratis.
In cazul in care a fost anulata... dureaza ceva timp pana datele sunt sterse din baza CEDAM. Puteti sa solicitati emiterea unei alte polite fara probleme.
In general simularile de pe net nu reprezinta polite salvate ci doar o interogare si o salvare de oferta. Politele se emit numai dupa ce se face plata deoarece o polita emisa nu poate fi anulata pe motiv de neplata (in cazul RCA-urilor). Daca insa acestia au emis polita nu pot sa o anuleze la 2 saptamani dupa.... in general cel mult 48 de ore....
Daca ati facut asta prin intermediul unui broker va sfatuiesc sa luati legatura cu societatea de asigurari pentru a rezolva problema.
Sunt 2 variante.Ramane polita valida dar cel care a emis-o va trebui sa o plateasca, sau emitentul sa anuleze polita si chitanta din sistemul de emitere electronica.
Daca era doar o simulare , dar ati salvat se asteapta plata acestei polite simulate .
Insa daca polita nu a fost emisa si Dvs ati incheiat o alta polita valabila nu va dezamagiti ca apareti in CEDAM cu simularea si nu cu polita incheiata . Important este sa aveti o polita platita si valabila , din mai multe puncte de vedere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca HUZURICA HUZURICA se pot incheia 2 polite rca pentru un singur autoturism la 2 firma diferite? (vezi toată discuția)
Anulare rca fotbalistul fotbalistul Am facut in dimineata asta un RCA printr-o firma care intermediaza pentru un broker. Adica o struto camila... care pe langa electronice, s-a pus sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Asigurarea mea nu este valabila silviu86 silviu86 Salut Am si eu o problem acum 2 luni am lovit o masina in parcare si am lasat polita proprietarului.Acum cateva zile am fost contactat de avocatul firmei de ... (vezi toată discuția)