avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contribuabili inactivi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contribuabili inactivi

Am avut un SRL a carei activitate a fost suspendata incepand cu 01 nov 2009, nu mai sunt salariati, nu am obtinut regim derogatoriu pentru declaratii si nici nu mai vreau sa le depun; am inteles ca in aceasta situatie AF poate declara firma ca inactiva, dar cum poate sa mai fie activa atata timp cat nu exista activitate?
As dori sa aflu care sunt situatiile si ce implica declararea ca inactiva ?
Daca se poate, as dori sa aflu care sunt pasii pentru lichidarea definitiva a firmei (asociat unic) ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:33, 26 Mai 2010
Firmele declarate ca inactive sunt acele firme "pedepsite" pentru ca nu au depus 2(parca) termene consecutive declaratiile fiscale.
Odata cu trecerea la acest regim se anuleaza si inregistrarea ca platitor de tva, daca cumva ati fost.
Firmele inactive sunt aduse la cunostinta tertilor prin publicare la monitorul oficial iar iesirea din acest regim se face tot prin publicare in monitorul oficial,prin ordin al presedintelui anaf.
Pe perioada de inactivitate declarata nu aveti voie sa aveti activitate ( se subintelege acest fapt ) si orice factura emisa de dvs nu este doc justificativ pentru firma client .
Practic , declararea firmei ca firma inactiva inseamna ca certificatul de inregistrare fiscala se suspenda .
Din cite stiu, o firma inactiva nu poate fi lichidata decit dupa ce iese din acest regim , asa ca nu v-as sfatui sa considerati ca este o facilitate ; dimpotriva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna o firma declarata inactiva? cordis claudia cordis claudia va rog sa imi spuneti prin ce se deosebeste o firma inactiva de o firma cu activitate suspendata?am intrebat la finante si nu au stiut sa-mi spuna.eu am o ... (vezi toată discuția)
Contribuabil inactiv Radu Culcea Radu Culcea Declararea contribuabililor inactivi(adica cine nu depune declaratiile de riguare la 2 termene consecutive) se face cu data publicarii in Monitorul Oficial al ... (vezi toată discuția)
Procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva eliasav eliasav Care este procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva? Dupa ce o firma declarata inactiva conform Ordinului ANAf nr 819/2008 mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)