avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce inseamna o firma declarata inactiva?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce inseamna o firma declarata inactiva?

va rog sa imi spuneti prin ce se deosebeste o firma inactiva de o firma cu activitate suspendata?am intrebat la finante si nu au stiut sa-mi spuna.eu am o firma a carei activitate am suspendat-o pe trei ani cand a aparut impozitul forfetar.acum aflu ca au declarat-o inactiva.ce implicatii are lucrul acesta?eu trebuie sa fac ceva?trebuie sa mai depun declaratii?momentan nu am nevoie de aceasta firma,nu are datorii,are doar un autoturism pe inventar.
Cel mai recent răspuns: cordis claudia , utilizator 20:06, 9 Decembrie 2010
Firma suspendata = firma care are activitatea "inghetata" din proprie vointa si care a solicitat suspendarea la ORC; firma suspendata are obligatii de declarare , daca nu a cerut regim derogatoriu ( care se acorda pe baza de cerere si analiza din partea fiscului , si numai pentru anumite declaratii )

Firma inactiva = firma care nu a depus declaratii fiscale doua termene consecutive si care este "pedepsita " pentru acest lucru .

O firma declarata inactiva este automat scoasa din evidenta firmelor platitoare de tva iar inactivitatea este mentionata in cazierul fiscal al administratorului si in cazierul fiscal al firmei .

Intrarea in lista firmelor inactive se face periodic, prin publicare in monitorul oficial iar iesirea , la fel, dupa depunerea declaratiilor lipsa si plata unor amenzi .

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim derogatoriu declaratii cosminch cosminch Buna seara tuturor! solicit ajutor intr-o problema! societatea comerciala este suspendata din iunie 2008. nu s-a cerut regim derogatoriu de depunere a ... (vezi toată discuția)
Contribuabili inactivi liliana manolache liliana manolache Am avut un SRL a carei activitate a fost suspendata incepand cu 01 nov 2009, nu mai sunt salariati, nu am obtinut regim derogatoriu pentru declaratii si nici ... (vezi toată discuția)
Contribuabil inactiv Radu Culcea Radu Culcea Declararea contribuabililor inactivi(adica cine nu depune declaratiile de riguare la 2 termene consecutive) se face cu data publicarii in Monitorul Oficial al ... (vezi toată discuția)