va rog sa imi spuneti prin ce se deosebeste o firma inactiva de o firma cu activitate suspendata?am intrebat la finante si nu au stiut sa-mi spuna.eu am o firma a carei activitate am suspendat-o pe trei ani cand a aparut impozitul forfetar.acum aflu ca au declarat-o inactiva.ce implicatii are lucrul acesta?eu trebuie sa fac ceva?trebuie sa mai depun declaratii?momentan nu am nevoie de aceasta firma,nu are datorii,are doar un autoturism pe inventar.
Firma suspendata = firma care are activitatea "inghetata" din proprie vointa si care a solicitat suspendarea la ORC; firma suspendata are obligatii de declarare , daca nu a cerut regim derogatoriu ( care se acorda pe baza de cerere si analiza din partea fiscului , si numai pentru anumite declaratii )
Firma inactiva = firma care nu a depus declaratii fiscale doua termene consecutive si care este "pedepsita " pentru acest lucru .
O firma declarata inactiva este automat scoasa din evidenta firmelor platitoare de tva iar inactivitatea este mentionata in cazierul fiscal al administratorului si in cazierul fiscal al firmei .
Intrarea in lista firmelor inactive se face periodic, prin publicare in monitorul oficial iar iesirea , la fel, dupa depunerea declaratiilor lipsa si plata unor amenzi .