avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale regim derogatoriu declaratii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

regim derogatoriu declaratii

Buna seara tuturor! solicit ajutor intr-o problema!
societatea comerciala este suspendata din iunie 2008. nu s-a cerut regim derogatoriu de depunere a declaratiilor si nici nu s-a depus vreo delclaratie pana acum.
din verificarile facute pe situl ANAF societatea nu figureaza ca inactiva (oricum suspendat-inactiv-activ , observ ca deja sunt termeni pe care eu nu ii mai inteleg).

Se poate oare ca regimul derogatoriu sa se obtina retroactiv, de la data suspendarii firmei ( la ORC), in vederea eliminarii declaratiilor care trebuiau depuse? Sincer din nestiinta nu au fost depuse?

indiferent de raspuns (sper sa fie pozitiv :() sa ma indrumati si spre baza legala argumentare. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:09, 3 Iunie 2010
am sa definesc in citeva cuvinte termenii :
- firma suspendata - acea firma care a anuntat registrul comertului ca nu va mai desfasura activitate
- firma inactiva - acea firma care 2 termene consecutive cu e depus declaratii si care a fost " penalizata" din oficiu de catre fisc prin trecerea pe o lista speciala ;
- regimul derogatoriu- regim optional , fara legatura neaparata cu suspendarea, prin care o firma cere si primeste aprobare de la fisc sa nu mai depuna unele declaratii fiscale
Regimul derogatoriu nu poate opera pentru trecut ; el este valabil doar in viitor si doar daca firma il primeste ; sunt citeva conditii pentru acordarea acestuia : sa fie toate declaratiile depuse la zi este una dintre ele
Ar trebui ca pe site anaf firma sa apara ca suspendata . Asa apare ?
In legatura cu netrecerea ca firma inactiva - ma mir ca a scapat pentru ca , cel putin la noi in oras nu prea se fac greseli aici
In concluzie : trebuie sa depuneti acele declaratii , poate cu avertisment , poate cu amenda si abia dupa aceea sa solicitati regimul derogatoriu .
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuabil inactiv Radu Culcea Radu Culcea Declararea contribuabililor inactivi(adica cine nu depune declaratiile de riguare la 2 termene consecutive) se face cu data publicarii in Monitorul Oficial al ... (vezi toată discuția)
Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)
Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)