avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea CIM - pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea CIM - pensie de invaliditate

Buna seara tuturor,

am rugamintea sa-mi spuna cineva cum inceteaza CIM al unui salariat in momentul inscrierii la pensie de invaliditate (gradul II).

conf. art. 56 lit.d din Codul muncii nemodificat de legea 49/2010 prevedea "Contractul individual de muncă încetează de drept la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;"

conf. art. 56 lit. d din Codul muncii modificat de Legea 49/2010 prevede
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;"

multumesc mult de ajutor

numai bine,
Ioana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 27 Mai 2010
Noua formulare nu mai face referire si la pensia de invaliditate insa daca a fost solicitata anterior datei de 1 aprilie 2010 cim inceteaza de drept de la data comunicarii, in caz contrar de la data audcerii la cunostiinta angajatorului depre pensionarea in grad de invaliditate
Daca pensionarea a fost solicitata inainte de 01.04.2010, atunci c.i.m. va inceta la data comunicarii deciziei de pensionare (art. II din Legea nr.49/2010)

Daca pensionarea a fost solicitata dupa data de 01.04.2010, atunci c.i.m. va inceta de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari prin legea 49 din 2010 geoanca31 geoanca31 1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii? (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. la pensia anticipata Raptor_40 Raptor_40 Aparitia Legii 49/2010 a reglementat un termen (cu 30 zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare se pot depune dosarele atat la pensia pentru ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)