avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare limita varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare limita varsta

Cum se inchide un carnet de munca dupa noua lege 49/19.03.2010 daca persoana a lucrat in grupa de munca si conform acestor conditii are o reducere de 6-7 ani pentru aiesi la pensie inainte de varsta standard adica 65 ani pt. barbati.
Se inceteaza contractul de munca cu art. 56 lit "d" ? se face doar solicitare si se tine salariatul la serviciu pana la sosirea deciziei de pensionare?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:50, 27 Mai 2010
Potrivit noilor reglementari, c.i.m. va inceta de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Pentru a intari raspunsul colegului @freeelis cititi si:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim inceteaza cu data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta? noneyro noneyro La 01 iulie 2012 imi voi depune cererea de pensionare pentru limita de varsta cu stagiul complet de cotizare. Mi s-a spus ca CM va fi desfacut de la aceasta ... (vezi toată discuția)
Cerere pensionare limita varsta - itm-ul cere incetarea contractului! corina.trandafir corina.trandafir Am salariata care a depus la firma cerere prin care solicita iesirea la pensie pentru limita de varsta. Cei de la Inspectoratul de Munca nu au vrut sa o ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters147006 ContSters147006 Daca un angajat se pensioneaza pentru limita de virsta beneficiind si de grupa a II a de munca CIM se desface cu data depunerii dosarului sau trebuie asteptata ... (vezi toată discuția)