avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale hotarare aga ilegala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

hotarare aga ilegala

Buna ziua,La data sedinta AGA a unei societati pe actiuni,unul din actionari era decedat.Administratorul firmei stia acest lucru si nu a convocat mostenitorii legali (sotia si copilul minor), care nu aveau inca certificatul de mostenitor, dar era demarata procedura de obtinere .Sotia decedatului , nefiind convocata a participat totusi la sedinta AGA, fiind interesata de hotararea care era pe ordinea de zi cu privire la actiunile sotului decedat.In sedinta, s-a pus pe ordinea de zi restituirea catre mostenitori a capitalului defunctului si s-a hotarat cu o majoritate de 75.85% reducerea capitalului social al sociatatii pe actiuni, cu capitalul social pe care urmeaza sa-l restituie mostenitorilor.Va rog sa-mi spuneti daca sotia si fiica minora,in calitate de mostenitori pot ataca hotararea AGA, avand in vedere faptul ca nu au fost convocate la sedinta AGA, dar si ca hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial partea a IV-a , si s-a depasit termenul de 15 zile prevazut de Legea 31/1990 de la data publicarii in Monitorul Oficial pentru a putea ataca in justitie hotararea luata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 12:02, 27 Mai 2010
Daca a trecut termenul de atac al hotararii, nu vad ce s-ar mai putea face, totusi daca sunt motive de nulitate absoluta, dreptul la actiune este imprescriptibil.
vezi art. 132, alin 3, L 31/1990
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
Florian Turlete, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga societate pe actiuni nica.sanda nica.sanda Se poate reduce capitalul social al unei societati pe actiuni numai cu toate actiunile detinute de un singur actionar, aplicandu-se prevederile art. 207 alin. ... (vezi toată discuția)
I need help sensiblur sensiblur Cine poate sa imi spuna daca exista un termen in care se poate face contestarea unei AGA, stiu ca se poate contesta din momentul publicarii, o data cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Hotarari aga opreas opreas Unde si cum se poate contesta o Hotarare a Adunari Generale a Actionarilor astfel incat aceasta sa nu poata produce efecte. (vezi toată discuția)