avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale I need help
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

I need help

Cine poate sa imi spuna daca exista un termen in care se poate face contestarea unei AGA, stiu ca se poate contesta din momentul publicarii, o data cu aceasta ea devenind opozabila tertilor dar....nu stiu daca exista un termen????? help..:(
15 zile.
Multumesc mult, intre timp am rascolit legea societatilor comerciale de am naucit o si am gasit "Art. 132. - (1) Hotarârile luate de adunarea generala în limitele legii sau actului constitutiv sunt
obligatorii chiar pentru actionarii care nu au luat parte la adunare sau au votat contra.
(2) Hotarârile adunarii generale contrare legii sau actului constitutiv pot fi atacate în justitie, în
termen de 15 zile de la data publicarii în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, de oricare
dintre actionarii care nu au luat parte la adunarea generala sau care au votat contra si au cerut sa
se insereze aceasta în procesul-verbal al sedintei.
(3) Când se invoca motive de nulitate absoluta, dreptul la actiune este imprescriptibil, iar
cererea poate fi formulata si de orice persoana interesata."...
legea 31/1990 a societatilor comerciale prevede termenul de 15 zile de la publicarea in Monitorul oficial pentru a contesta hoatararea adunarii generale a asociatilor.
am inteles asta, insa mai am o nalamurire, prin AgA despre care vorbesc eu, s-a facut modificare in ceea ce priveste componenta consiliului de administratie si a directorului general al firmei, iar un actionar a lipsit de la sedinta iar unul prezent fiind s-a abtinut de la vot. Motiv pentru care m am gandit la acest termen dar acesta a expirat aceasta Aga avand loc in septembrie, dar a revenit problema nulitatii absolute. Aceste elemente sunt motive de nulitate absolute?
nu sunt motive de nulitate absoluta, din ce prezentati dumneavoastra. daca termenul a expirat... nu prea mai aveti ce face...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari aga opreas opreas Unde si cum se poate contesta o Hotarare a Adunari Generale a Actionarilor astfel incat aceasta sa nu poata produce efecte. (vezi toată discuția)
Reprezentare actionar de catre neactionari diana22 diana22 in prezent lsc permite actionarului sa fie reprezentat in aga si de catre neactionari. daca prin actul constitutiv se interzice acest lucru, si s-a dat o ... (vezi toată discuția)
Anulare aga dupa termen societate cooperativa + nulitate absoluta bartac bartac cum se mai poate anula o aga pe motive de nulitate absoluta , a unei societatii cooperative daca a trecut termenul de 15 zile, in legea nr.1/2005 articolul ... (vezi toată discuția)