Sunt fericita posesoare a unei masinute Toyota Yaris, in acte momentan. Maine ar trebui sa merg sa o ridic de la dealer. Am ales optiunea de a face un leasing pe 5 ani la NBG leasing. Problema pe care o am este urmatoarea. Cand am fost sa semnez contractul la ei, rata la casco o aveam de 47 de euro. Cand am intrebat atat de mult, mi-a zis ca se calculeaza la valoarea nominala a masinii. Toate bune si frumoase, am inghhitit in sec, pentru ca mi-o doream de mult timp, si 3000 de eur casco pe 5 ani am zis ca e ok. Valoarea masinii DDP este 11.500 de euro.
Astazi in schimb, am primit dupa plata avansului si terminarea formalitatilor dintre leasing si toyota, o copie scanata dupa factura de RCA si CASCO. RCa mi-a venit 552 RON, cam mult totusi, la OMNIASIG. Ehh surpriza a fost la CASCO, unde am vazut ca eu de fapt am prima rata de 44 de eur, si restul de rate de la 2 la 60, de 34 de eur.
Ce pot sa fac? Eu pe scadentarul pe care l-am semnat la leasing am trecuta asigurarea casco cu 47 de eur pe luna, si nu de 34 cat vad ca ar trebui sa platesc si ma costa de fapt casco. Am sunat la leasing si tipa de acolo mi-a zis ca nu stie, sa vorbeasca cu cei care au incheiat asigurarea....
Am argumente cu care sa ma lupt cu ei cu diferenta asta de 13 eur pe luna? Care in 5 ani ma ajunge de fapt la aproape 1000 de eur?
Astept raspunsuri...Multumesc mult
Nu inteleg ce va supara! Faptul ca platiti o rata mai mica la CASCO?Doreati sa platiti 47 in loc de 34?Sau faptul ca economia ajunge la 1000E in 5 ani?
Intr-adevar care este problema ? Din relatarea dvs. rezulta de fapt , ca sunteti fericita beneficiara a unui contract de asigurare incheiat pe toata durata celui de leasing financiar ( si nu a unui contract supus reinnoirii anuale, cum de altfel practica marea majoritate a asiguratorilor ) !
Astfel, prin acest contract aveti "conservata" valoarea primei anuale de asigurare si implicit a celei totale pe durata a 5 ani , iar acest nivel de prima teoretic nu va fi majorat in cazul in care veti inregistra daune casco ( cu exceptia incheierii ulterioare a unui act aditional la contract/polita) .
Sincer, nu prea am inteles ce s-a intamplat? Probabil ca de la momentul cand ati semnat factura proforma si pana la emiterea tuturor actelor s-a mai schimbat ceva in conditiile asigurarii. Piata asigurarilor este extrem de dinamica, in continua schimbare si adaptare. Faptul ca v-a luat mai putin ar trebui sa va bucure. Pt. linistea dv. mergeti la cea mai apropiata agentie a asiguratorului dv. si cereti explicatii.