avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... NBG LEASING nu vrea sa-mi elibereze cartea masinii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

NBG LEASING nu vrea sa-mi elibereze cartea masinii

In luna iulie 2014 s-a terminat contractul de leasing cu firma in cauza achitandu-se toate facturile aferente acestui contract care s-a derulat pe 5 ani. Pe la jumatatea lui au intervenit probleme financiare si am rams in urma cu platile, trimitandu-ne recuperatorii pe cap, bineninteles am facut un efort si am platit toate datoriile, dar ne-au facut unn alt contract CASCO mult mai scump si mai dezavantajos de la 704EUR/an la 919EUR/an la care au introdus si fransize (0 prima dauna, 150 a doua si a treia si 350EUR de la a patra inclusiv). In luna martie a acestui an am avut un incident si s-a crapat parbrizul, moment in care am constatat ca pentru celelalte mici zgarieturi adunate de-a lungul timpului nu se merita sa mai deschidem dosare de dauna ca platim mai mult decat ar face reparatiile. Cand s-a terminat contractul de leasing am fost sunati sa ni se spuna ca nu ni se elibereaza CARTEA DE IDENTITATE A VEHICULULUI pana nu se achita integral cele inca 2 rate de CASCO. Ce nu intelegem noi de ce daca pentru firmele de leasing exista conditii speciale la firmele asiguratoare, atunci cand s-a facut noul contract de CASCO de ce nu s-a facut doar pe perioada contractului de leasing ci pe o perioada mai mare (iar in momentul cand le-am reprosat celor de la NBG ca este mai scump decat ce exista pe piata asigurarilor ni s-a replicat ca nu mai putem face noi alegerea asiguratorului ca ni s-a facut oricum o favoare ca s-a reluat contractul si ca ei decid pentru noi de acum in colo). As dori sa stiu ce putem face in acest caz, este sau nu este o neglijenta sau un abuz in serviciu a angajatului NBG care a incheiat contract de CASCO pe o perioada mai mare decat prevedea contractul de leasing, este o sechestrare de bunuri faptul ca NBG LEASING nu ne da actele si cea de-a doua cheie a masinii desi am terminat contractul de leasing si am achitat toate facturile emise?
imi cer scuze pentru lungimea mesajului dar mi s-au parut edificatoare amanuntele.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:05, 23 August 2014
Prelungirea politei CASCO dupa expirarea contractului de leasing, este optiunea uilizatorului.Soc. de leasing, dupa expirarea contractului, poate solicita asiguratorului diferenta de prime platite in plus, ori inceteaza plata ratelor(lunare) si polita se reziliaza automat.Nu poate sa va impuna plata ratelor urmatoare, decat daca ati beneficiat de daune (se pare ca este cazul dv.!) Plata primei de asigurare se face/datoreaza/calculeaza anual iar posibilitatea de plata in rate, este o facilitate.In cazul utilizarii politei pentru o dauna, asiguratul/beneficiarul datoreaza diferenta de prima pe tot anul (12luni) de asdigurare, indiferent de data accidentului.Verificati "Conditiile de asigurare" la capitolul Plata daune si veti gasi aceasta regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing- obligatie rca+casco la acelasi asigurator gabiistancu gabiistancu Buna ziua, am achizitionat un autoturism in leasing in 2007. Am incheiat pe o perioada de 5 ani polita CASCO la Omniasig. Anul acesta am primit o ... (vezi toată discuția)
Imputare plata integrala a casco pe tot anul la momentul incheierii leasingului pentru dauna sisdude sisdude Buna ziua. Am si eu o mare dilema si sper sa ma lamureasca cineva daca este legal ceea ce mi se cere. Am un contract de leasing la masina, si o polita CASCO ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco - leasing deniss_2008 deniss_2008 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand ... (vezi toată discuția)