avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva rezolutiei procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva rezolutiei procurorului

Am facut plangere impotriva rezolutiei de n.u.p.data intr-un dosar penal la prim -procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 in data de 08 aprilie 2010 si nu am primit nici un raspuns .Am fost si personal acolo si mi s-a spus ca voi primi acasa un raspuns pentru ca dureaza mai mult intrucat prim procurorul s-a aflat in concediu .Am sesizat si instanta dar consider ca imi era necesar raspunsul de la Parchet.Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 00:28, 28 Mai 2010
asteptati pina primiti raspunsul... se verifica legalitatea rezolutiei procurorului care a instrumentat plingerea si apoi vine si raspunsul privind confirmarea sau infirmarea solutiei...
Multumesc pentru raspuns.Dar totusi cred ca trebuia sa raspunda in 20 zile,daca nu ma insel.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
cattie, utilizator
Da, asa este.Poate ca se rezolva si fara judecata daca aveti dreptate.
Este foarte bine ca ati sesizt si instanta! Daca va uitati cu atentie la dispozitiile art 278 indice 1 alin 2, veti observa ca termenul legal in care puteti sesiza instanta curge de la data la care primul procuror trebuia sa raspunda; cu alte cuvinte de la data de 8 aprilie cand ati depus plangerea, aveati un termen de 20 de zile in care trebuia sa primiti raspunsul, iar dupa expirarea acestui termen (indiferent daca s-a raspuns sau nu) aveati un alt termen de 20 de zile de a depune plangere in instanta! Sunt multe cazuri in care asteptand rapunsul primului procuror, se pierde de fapt termenul legal in care se poate sesiza instanta!
Acum nu va ramane decat sa va concentrati pe instanta; daca raspunde intre timp si prim-procurorul si va multumeste solutia, puteti renunta la plangerea in instanta!
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Rezolutie nup d-soso d-soso Buna ziua. As dori sa stiu daca o rezolutie cu privire la icetarea urmariri penalae pote fi atacata si in ce termen,avind in vedere ca am doua procese ... (vezi toată discuția)