avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer drept de proprietate

As dori sa stiu daca se poate tranfera dreptul de proprietate asupra unui apartament pe numele copilului meu de trei ani, copilul avand sindromul down. multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:46, 27 Mai 2010
teoretic nu se poate tinind seama de boala de care sufera. incercati, totusi, sa luati legatura cu autoritatea tutelara, aratati problema si, daca acestia accepta, instanta poate numi un tutore care sa semneze in numele si pentru copil
Puteti, cu acordul autoritatii tutelare. Nu vad ce relevanta are boala atata vreme cat minorul este considerat oricum fara capacitate de exercitiu, fie el sanatos, fie el bolnav. Autoritatea va incuviinta dobandirea de catre minor a bunului si va numi nu un tutore, ci un curator care va semna actul in numele copilului minor. Sau, daca intre dumneavoastra si minor nu exista contrarietate de interese (daca nu sunteti proprietarul actual al imobilului) va va numi chiar pe dumneavoastra in calitate de reprezentant al minorului.

Trebuie sa va ganditi insa la viitor. Nu veti putea instraina bunul minorului decat tot cu acordul autoritatii tutelare, iar la majorat, daca boala persista si fiul va trebui pus sub interdictie, situatia va fi aceeasi. Deci, alergatura in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Drepturile curatorului special Nicolaz Nicolaz \\"Curatorul special se incuviinteaza sa o reprezinte pe minora la incheierea unui act de donatie,in calitate de donatara.\\"Sunt divortat locuiesc la aceeasi ... (vezi toată discuția)