avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile curatorului special
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile curatorului special

"Curatorul special se incuviinteaza sa o reprezinte pe minora la incheierea unui act de donatie,in calitate de donatara."Sunt divortat locuiesc la aceeasi adresa(suntem impacati).Fara partaj...
Va rog sa ma ajutati sa inteleg care ar fi riscurile si de ce trebuie sa merg sa semnez la notar.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:12, 11 Decembrie 2013
Ce să înţeleg? Că autoritatea tutelară a încuviinţat primirea de către minoră, cu titlu de donaţie, a unui bun (imobil, probabil) şi că aţi fost numit curator?

Dacă este aşa, nu presupune niciun risc. Vă veţi prezenta la notar în numele minorei, veţi semna actul de donaţie, minora va deveni proprietar şi punct. Treaba dumneavoastră se termină aici.

Trebuie să mergeţi la notar deoarece minora nu are capacitate de exerciţiu (nu poate semna acte juridice, nu poate să-şi asume obligaţii şi să dobîndească drepturi încheind astfel de acte), astfel încît ea trebuie reprezentată. În mod normal, reprezentarea se face prin părinte sau prin tutore. În cazul dumneavoastră, presupun că există o contrarietate de interese între părinte (tutore) şi minoră, iar atunci soluţia este numirea unui curator (cu sarcina strictă de a reprezenta minora la încheierea unui anumit act juridic).
Ce bun e ala, al cui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)
Achizitie locuinta noua pe numele copilului minor seti seti In cazul in care parintele nu poate achizitiona o locuinta noua cu tva de 5%, intrucat a mai beneficiat de aceasta masura, se poate cumpara pe numele ... (vezi toată discuția)