avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Sunt divortata si am dobandit custodia copilullui in varsta de 4 ani , va rog sa imi spuneti daca pot sa scot din tara copilul fara acordul tatalui , si inca o intrebare ar fi vreo posibilitate ca tatal copilului sa primeasca custodia copilului incepand de la varsta de 10 de ani , in cazaul in care ar cere-o?
da,sa aveti hot jud. legalizata
georgetagabor a scris:

ar fi vreo posibilitate ca tatal copilului sa primeasca custodia copilului incepand de la varsta de 10 de ani , in cazaul in care ar cere-o?

tatal in orice moment , si nu doar de la varsta de 10 ani,poate sa ceara reincredintarea minorului in cazul in care considerentele avute in vedere de catre instanta de judecata la momentul incredintarii minorului s-au schimbat ffff mult.
din moment ce copilul a fost incredintat spre crestere si educare catre dvs. nu mai aveti nevoie de consimtamantul tatalui la iesirea cu copilul din tara. Tot ce aveti nevoie este copia legalizata a hotararii de incredintare.

Tatal va putea oricand obtine incredintarea copilului spre crestere si educare nefiind o limita minima, varsta de 10 ani. Bineinteles acest lucru va presupune un proces in care a trebui sa demonstreze ca dvs. nu va ocupati de minor, acesta va putea oferi toate conditiile necesare pentru dezvoltarea minorului si ca este in interesul minorului incredintarea acestuia spre crestere si educare catre tata. Varsta de 10 ani, este varsta la care minorul va putea fi ascultat cu privire la situatia lui.

O rugaminte, nu mai folositi termenul de custodie pentru ca un copil nu este un bun. Doar bunurile sunt pastrate in custodie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului iuliana stoica iuliana stoica buna ziua...as dori si eu raspuns la unele intrebari...in anul 2009 august am bagat divort de fostul sot,avand impreuna o fetita de 5 ani atunci..in 2010 ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)