avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Parintii vor avea drept si la constructi care o voi face? Imi doresc ca si sotul meu sa aiba drepturi egale cu mine , cum ar trebui sa procedez?Ce acte ar trebui sa intocmesc?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:17, 27 Mai 2010
Parintii nu vor avea niciun drept asupra constructiei pe care o veti edifica. Proprietari ai contructiei puteti figura dvs. si sotul. In ceea ce priveste terenul, avand in vedere ca este vorba despre un contract de donatie care este intuitu personae, doar dvs. veti figura ca proprietar.
INASEL ALIN a scris:

Parintii nu vor avea niciun drept asupra constructiei pe care o veti edifica. Proprietari ai contructiei puteti figura dvs. si sotul. In ceea ce priveste terenul, avand in vedere ca este vorba despre un contract de donatie care este intuitu personae, doar dvs. veti figura ca proprietar.

Sotul nu va deveni proprietar nu pentru ca donatia ar fi un contract intuitu personae, ci pentru ca vointa donatorilor este aceea de a-si gratifica doar fiica, nu si ginerele. E altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, parintii sotului fiicei mele au facut donatie casa ... AurelianMoldoveanu AurelianMoldoveanu Buna ziua, Parintii sotului fiicei mele au facut donatie casa pe numele fiului lor. Inteleg ca proprietarul a devenit sotul fiicei mele, in exclusivitate. ... (vezi toată discuția)
Construim casa pe terenul parintilor (tatalui) Liviu S Liviu S Am si eu urmatoarea problema: Eu si sotia mea vrem sa construim o casa pe terenul tatalui meu. Acesta nu doreste sa ne faca act de vanzare-cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. yo_nel yo_nel Detin 1/1 din teren si 1/2 din casa. Cealalta jumatate din casa, care apartinea fratelui, constituie obiectul unui contract de intretinere incheiat cu fiica ... (vezi toată discuția)