As dori un raspuns ...daca viitorul sot are datori la banca si noi doi oficializam relatia ,si el ajunge in imposibilitatea de a plati datorile facute de el la banca .ma v-a afecta cumva pe mine acestul lucru ?voi fi obligata cumva sa ii le platesc eu daca ma casatoresc cu el sau sa particip legal vorbind la ele?
numai sotul raspunde pt aceste datoriile lui cu venituri si bunuri proprii. bunurile dvs nu intra in discutie.
daca in timpul casatoriei cumparati un bun chiar si pe numele dvs,acesta va fi bun comun, iar banca poate cere un partaj judiciar pt a delimita partea sotului, pt a executa silit
De acord cu opinia gi_jane2!
In timpul casatoriei sotii pot avea doua tipuri de bunuri:
- bunurile proprii, respectiv bunurile achizitionate inainte de casatorie, dar si bunurile primite cu titlu de donatie sau msostenite in timpul casatoriei;
- bunurile comune, dobandite de soti in timpul casatoriei.
De regula, creditorii vor incerca sa execute silit bunurile proprii ale sotului debitor, daca asemenea bunuri exista.
In situatia in care nu exista bunuri proprii ale sotului debitor, sau cele existente nu sunt suficiente pentru indestularea creditorului, se poate proceda partajarea bunurilor comune pentru a se delimita partea sotului debitor.
Av. Mihai Vaduva
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Notificare banca
simonacordos
buna ziua,am si eu nevoie de un sfat si de o lamurire cu privire la un credit pe care il detin la [EDITAT].
creditul a fost facut pt niste produse ,pe 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Cf cu sarcini
Nafets
In cazul in care pe un CF la capitolul sarcini exista sarcini de neinstrainare pe durata de viata a unor persoane (parinti, ce presupun ca au platit imobilul) ... (vezi toată discuția)