avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă notar
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

notar

e adevarat k pentru a putea da anul acesta examenul de notar stagiar trebuia depusa cererea la colegiul notarilor de catre notarul public la care fac stagiatura pana la 31 martie?
Cel mai recent răspuns: dianutza23 , utilizator 08:54, 24 Iunie 2010
Pentru a dobândii calitatea de notar public se cer a fi îndeplinite conditiile prevazute de Legea notarilor publici si a activitatii notariale, nr. 36/1995, examenul (concursul) pentru ocuparea locurilor vacante de notari publici organizându-se în conformitate cu Regulamentul adoptat în acest sens.
Poate deveni notar stagiar persoana care îndeplineste urmatoarele conditii :
a) are cetatenia romana, domiciliul in Romania si are capacitatea de exercitiu;
b) este licentiat in drept;
c) nu are antecedente penale;
d) se bucura de o buna reputatie;
e) cunoaste limba romana;
f) este apt din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea profesiei;
g) are, pana la data examenului sau concursului, mai putin de 5 ani vechime într-o functie de specialitate juridica, dovedita cu copie dupa contractul de munca înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca sau copie dupa cartea de munca;
h) are avizul unui notar public care: întruneste conditiile din prezentul regulament; are o vechime de cel putin 5 ani in profesia de notar; îsi desfasoara activitatea in circumscriptia teritoriala a Camerei pentru care candidatul opteaza. În aviz se va mentiona acordul notarului public de a încheia un contract de munca cu candidatul dupa promovarea examenului sau concursului de notar stagiar;
i) achita taxele pentru sustinerea examenului sau concursului;
j) promoveaza examenul sau concursul de notar stagiar.

Persoanele care se înscriu la examenul sau concursul pentru dobandirea calitatii de notar stagiar vor depune la Camera Notarilor Publici in a carei circumscriptie se afla postul vacant pentru care opteaza, cu cel putin 20 de zile înainte de data examenului sau concursului, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a solicita înscrierea in sesiunea respectiva, dosarul personal.
da e adevarat..intra pe uniunea notarilor....s-a actualizat regulamentul cu privire la examenul pt dobandirea calitatii de notar stagiar....de fapt....ei trebuiau sa anunte chestia asta mai devreme...cei din domeniu oricum stiau ce trebuiau sa faca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni notar? Gabi-Liliana Gabi-Liliana Ce trebuie sa fac pentru a deveni notar? Am studii superioare juridice, dar nu stiu ce trebuie facut mai departe. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Deschiderea unui cabinet notarial aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 In ce conditii poate un absolvent de drept fara experienta sa-si deschida un cabinet notarial? Este conditionat de efectuarea unui stagiu de pregatire ... (vezi toată discuția)
Imi poate explica cineva o procedura bm2 bm2 Buna , Mi-ar placea sa devin notar am vazut ca sunt 2 modalitati 1 fie lucrez 6 ani intro functie juridica si pe urma dau fie devin notar stagiar.Eu acuma ... (vezi toată discuția)