avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dividende plata cas sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dividende plata cas sanatate

Buna ziua. Va rog frumos daca stie cineva daca trebuia platit cas sanatate la dividende in 2004, 2005, 2006, 2007. Persoana care a incasat dividendele era actionar si nu era angajat al societatii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marmarci13 , utilizator 10:54, 28 Mai 2010
dar mai era angajat oriunde altundeva?
De fapt , intrebarea corecta ar fi : in afara de veniturile din dividende, acea persoana a mai avut alt tip de venituri ?Daca da, din ce surse ?
marmarci13 a scris:

Buna ziua. Va rog frumos daca stie cineva daca trebuia platit cas sanatate la dividende in 2004, 2005, 2006, 2007. Persoana care a incasat dividendele era actionar si nu era angajat al societatii. Va multumesc! Persoana respectiva nu mai avea nici un venit, nu lucra nicaieri.
Pentru anii 2006 si 2007 , da, se plateste contributia de sanatate .
Temei legal :legea 95/2006 astfel :
art 257
(2)Contribuţia lunară a persoanei asigurate se stabileşte sub forma unei cote de 6,5%, care se aplică asupra:
e)veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a)-d), dar nu mai puţin de un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar;

apoi, de la data de 30.06.2008 textul de mai sus este modificat de ou93/2008, astfel :
f)veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a) - e), alin. 21 şi art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai puţin de un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.

Pentru anii 2004 si eventual 2005 datoria o vad prescrisa, in cazul in care nu aveti somatii sau alte acte care sa intrerupa termenul de prescriptie .
Mai trebuie sa spun ca desi am cautat sa aflu ce lege era aplicabila inainte de legea 95/2006 nu am reusit sa gasesc .
Poate stie altcineva si ne reaminteste .
Multumesc! Va doresc o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata casa de sanatate eleonor eleonor as dori sa stiu daca un pensionar de drept care a iesit la pensie din 2004 dupa 25 ani de grupa intai si detine din 2005 un pfa este obligat sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensionarii platesc cas pe dividende? danye danye Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema. As vrea sa stiu daca pensionarii [b]trebuie sa plateasca[/b] contributia la asigurarile de sanatate ... (vezi toată discuția)