avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA.

Ma numesc Adriana,am 29 de ani si o intrebare. Problema mea este urmatoarea:in prezent sunt in Cipru,am cunoscut pe cineva aici in urma cu 3 ani,dar nu suntem casatoriti. In urma acestei relatii a rezultat un copil care in prezent are 10 luni. Copilul s-a nascut aici,are certificat cipriot,dar i-am facut si certificat in romania. Tatal copilului este roman,are domiciliul in Constanta,iar eu in Bucuresti. El are un servici aici in Cipru,unde lucreaza legal,cu contract de munca.As vrea sa mi se plateasca pensia alimentara dar nu stiu cum sa procedez,ce acte imi trebuiesc si unde sa ma duc.Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire a problemei sau macar un sfat.Mentionez ca copilul poarta numele tatalui si a fost recunoscut de catre acesta.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zapa , utilizator 21:39, 27 Mai 2010
Introduceti actiune pt pensia de intretinere in tara.Aveti competenta alternativa pt introducerea actiunii:domiciliul paratului sau al minorului.Aratati care este locul de munca al paratului.Se va face comisie rogatorie in acest sens pt veniturile paratului.
Adriana va trebui sa introduci pe roulul instantei o actiune de incredinatre minor si stabilirea pensie in favoarea acestuia , pensie ce urmeaza sa o soliciti in cuantum de 25 % din veniturile realizate de tata.
Avand in vedere ca tu te afli in Cipru, deci ai resedinta acolo dar domiciuliul in Bucuresti, va trebui aceasta actiune sa o introduci pe rolul judecatoriei sectorului de domiciuliu.
Actele necesare sunt:-certificat de nastere minor, dovezi ale domiciliului si ale resedintei tale, adeverinta ta de venit.Mai trebuie sa stii adresa resedintei tatalui minorului si adresa locului de munca al acestuia.
Contacteaza avocat.
Problema este ca eu lucrez in prezent,dar nu legal:(. Deci nu pot dovedi venitul meu actual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui minor din tara fara semnatura tatalui aura_laura aura_laura ce trebuie sa fac pt a putea sa-l scot din tara pe baietelul meu de 1 an si doua luni fara semnatura tatalui?mentionez ca nu am fost casatoriti cu acte iar ... (vezi toată discuția)
Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate antoanetalaura antoanetalaura Buna ziua, ma intereseaza cum trebuie sa sune procura prin care reprezint in fata instantei pe reclamant intr-un proces de divort daca reclamantul si paratul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- transcriere acte copil nascut in cipru roxy87 roxy87 v-as ruga daca mi-ati putea raspunde la cateva itrebari am u baietel de 2 luni nascut in cipru tatal este cetatea cipriot suntem casatoriti legal avem si ... (vezi toată discuția)