avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma confrunt cu o problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma confrunt cu o problema

Buna ziua,astazi m-am confruntat cu o problema.M-am angajat in data de 8 mai 2010 la o firma iar astazi am fost nevoit sa imi dau demisia din motive personale nu am mai putut ramane din cauza ca unul din bunicii mei s-a imbolnavit.Am primit salariul pe data de 25 mai iar astazi am vrut sa fac lichidarea si mi-a zis ca zilele care le-am lucrat nu vrea sa mi le mai plateasca pentru ca nu am anuntat din timp.Mentionez ca astazi s-a imbolnavit bunica mea si tot astazi am depus demisia.Au dreptul sa nu imi faca lichidarea?.Deci salariul care l-am luat pe 25 a fost pentru perioada 1-15 iar eu am inceput pe 8 adica 8 zile lucrate iar de pe 16 pana pe 25 nu vor sa imi mai dea salariul.Va rog frumos sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 28 Mai 2010
Trebuie sa va plateasca intreaga perioada lucrata inclusiv perioada de preaviz
1. In primul rand, firma nu este obligata sa va primeasca demisia fara preaviz.
Fiindca nu va prezentati la lucru in peroada de preaviz, firma va poate desface contractul disciplinar.

2. Trebuie sa fiti platit pe toata perioada lucrata, dar nu si pentru perioada de preaviz in care nu sunteti prezent la munca.
Deci mi-au acceptat demisia fara preaviz dar mi-a zis ca aceste zile nu vor sa mi le plateasca pentru ca nu am stat in preaviz.Si la cine trebuie sa apelez daca nu mi se vor da toti banii?
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
StefanCiomaga, utilizator
Angajatorul este cel care acorda sau nu termenul de preaviz. In acest sens, angajatorul poate renunata total sau partial la termenul de preaviz .. salariatul are posibilitatea de a demisiona fara preaviz numai in cazul in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.

In caz de neplata a drepturilor salariale, va puteti indrepta impotriva angajatorului cu o actiune in instanta si/sau o sesizare la ITM-ul local.

Daca nu vi s-a acordat preaviz, atunci nu are ce bani sa va plateasca pentru perioada de preaviz.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu imi vreau doar dreptul salarial nicidecum pentru preaviz pentru ca nu am stat in preaviz si din cate am inteles era datoria angajatorului sa acorde preaviz.Va multumesc frumos pentru informatiile date acum am inteles ce am de facut in plus de asta ca lucram si 60 de ore pe saptamana cu salariul minim pe economie si din cate stiu maxim e 40.Pot sa invoc si acest la lucru la ITM cu orele daca nu ajung la o intelegere?
StefanCiomaga, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea preavizului de 15 zile andrei861 andrei861 Buna ziua! In cazul in care nu pot respecta preavizul de 15 zile de la la data depunerii demisiei ce sanctiuni as putea primi in acest caz,ar putea ... (vezi toată discuția)
Lichidare anda_bebeko anda_bebeko Buna ziua, Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)