avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea preavizului de 15 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea preavizului de 15 zile

Buna ziua!
In cazul in care nu pot respecta preavizul de 15 zile de la la data depunerii demisiei ce sanctiuni as putea primi in acest caz,ar putea angajatorul sa nu imi plateasca zilele lucrate in aceasta perioada?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 11 Noiembrie 2009
incercati sa discutati cu angajatorul si sa ii explicati motivele pt care nu puteti efectua preavizul, poate accepta sa va lichidati la zi
nerespectarea preavizului nu este un motiv pt care sa nu va plateasca pt zilele deja lucrate. este obligatoriu sa va plateasca toate drepturile salariale la zi
in schimb, daca nu va accepta demisia la zi si dvs nu va mai prezentati pur si simplu la serviciu riscati sa va incheie contractul de munca disciplinar pt absente nemotivate:D
In care perioada? in cea de preaviz in care nu lucrati?
Sincer ar putea sa va desfaca contractul de munca disciplinar pt absente nemotivate.
Nu are cum sa nu va plateasca zilele lucrate dar va poate trece absent in zilele din preaviz in care nu va prezentati la seviciu si ulterior sa va desfaca contractul de munca din cauza acestor absente(disciplinar). Cel mai bine ar fi sa discutati cu angajatorul si sa-i explicati ca nu puteti efectua toata perioada de preaviz si poate se inchide contractul cu acordul partilor, la o data stabilita de comun acord (55b) sau angajatoul renunta la efectuarea preaviziului de catre dvs.
in perioada de preaviz aveti dreptul sa lucrati doar 4 ore/zi si sa primiti salariul normal
Are dreptul sa lucreze 4 h/zi in conditiile in care preavizul este dat de catre angajator in cazul concedierii- aici din ce am inteles este vorba de demisie deci nu este cazul de program de 4 h/zi. In perioada preavizului dat de catre angajat ( demisie) acesta are obligatia sa vina program normal la munca ( in cazul in care angajatorul nu renunta la perioada de preaviz)

Alte discuții în legătură

Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul ... Cristina Bandrabur Cristina Bandrabur Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul este de la 06.00 - 21.30 de luni pana sâmbătă și duminică de la 08-20.00. Sâmbăta ma ... (vezi toată discuția)
Contract de munca de doua ore pe zi victoriaenescu victoriaenescu Am incheiat un contract de munca de doua ore pe zi; zece pe saptamana. (desi lucram 12 ore /zi) Activitatea mea in compania respectiva cu acest contract a fost ... (vezi toată discuția)