Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul este de la 06.00 - 21.30 de luni pana sâmbătă și duminică de la 08-20.00. Sâmbăta ma duc la dublaj de la 09-11.00 în liberul meu .Am 2 duminici libere pe luna! Am făcut un total al orelor lucrate pe luna aceasta este de 229h30 min doar eu. E normal așa ceva? Mulțumesc
Bună ziua! Mie mi s-a făcut repartiția de la șomaj la sfârșitul lunii martie către firma actuala la care lucrez, dacă îmi dau demisia câte zile trebuie sa stau în preaviz? E obligatoriu sa stau 20 zile în preaviz? Va mulțumesc
Nu este obligatoriu sa stati in preaviz , insa absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
In speta, pot exista doua situatii posibile :
- fie se va decide desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate, dupa efectuarea cercetarii disciplinare;
- fie incetarea c.i.m. prin demisie la expirarea perioadei de preaviz, fara a se mai dispune efectuarea cercetarii disciplinare.