avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul ...

Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul este de la 06.00 - 21.30 de luni pana sâmbătă și duminică de la 08-20.00. Sâmbăta ma duc la dublaj de la 09-11.00 în liberul meu .Am 2 duminici libere pe luna! Am făcut un total al orelor lucrate pe luna aceasta este de 229h30 min doar eu. E normal așa ceva? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 26 Iulie 2022
nu este normal ... depuneti o sesizare la ITM.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua! Mie mi s-a făcut repartiția de la șomaj la sfârșitul lunii martie către firma actuala la care lucrez, dacă îmi dau demisia câte zile trebuie sa stau în preaviz? E obligatoriu sa stau 20 zile în preaviz? Va mulțumesc
Nu este obligatoriu sa stati in preaviz , insa absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

In speta, pot exista doua situatii posibile :
- fie se va decide desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate, dupa efectuarea cercetarii disciplinare;

- fie incetarea c.i.m. prin demisie la expirarea perioadei de preaviz, fara a se mai dispune efectuarea cercetarii disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ma puteti va rog ajuta cu un raspuns??? sunt insarcinata ... AlinaIoana1922 AlinaIoana1922 buna seara. ma puteti va rog ajuta cu un raspuns??? sunt insarcinata si urmeaza sa intru in concediu de maternitate(prenatal si postnatal). dupa incheiarea ... (vezi toată discuția)
Bună seara. sunt ospătar la restaurant si vreau să îmi dau ... AlinaAM AlinaAM Bună seara. Sunt ospătar la restaurant si vreau să îmi dau demisia. Este obligatoriu să stau în preaviz? (vezi toată discuția)