avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca de doua ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca de doua ore pe zi

Am incheiat un contract de munca de doua ore pe zi; zece pe saptamana. (desi lucram 12 ore /zi) Activitatea mea in compania respectiva cu acest contract a fost de trei saptamani. Am decis sa inchei colaborarea dar nu am lasat o demisie. Cum ma poate afecta pe mine? Si de asemenea...cum ii poate afecta pe ei faptul ca nu am lasat acea demisie?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:10, 14 Martie 2008
Atata timp cat contractul de munca nu a fost incheiat sau desfacut , el este in vigoare. Depuneti o cerere de incetare a contractului prin demisie sau cu acordul partilor.
Se desface cim pt. absenta nemotivata, deci disciplinar.
Pot solicita pagube daca prin olecarea ta le-ai cauzat un prejudiciu, prejudiciu ce poate fi demonstrat.;)
Pai societatea nu poate sa inchida CIM, deci acesta ramane in vigoare.....
Dvs. insa in acest moment absentati nemotivat, asa ca societatea va poate concedia disciplinar.
Asa ca mergeti si lasati o demisie (dar la demisie trebuie acordat preaviz de 15 zile, iar daca societatea nu renunta la preaviz, trebuie sa va prezentati la munca) sau, daca angajatorul accepta, inchideti CIM cu acordul partilor.
am inteles ca pentru un aastfel de contract (de doua ore pe zi) preavizul ar fi de 4 ore!?
e gresit?

nu le am adus prejudicii ba din contra ..ei mi au adus mie.

stiam ca daca ma dau ei afara ( fara motive evident - eu am prestat in serviciul acestei companii cel putin doua ore pe zi (erau 12)pe care le pot demonstra - postul ramane oarecum blocat si nu au voie sa angajeze o alta persoana pe acel post.
Preavizul este acelasi, de 15 zile calendaristice, indiferent ca e vorba de contract cu norma intreaga sau cu timp partial.
Societatea nu va putea angaja pe altcineva pe acel post in cazul in care desfiinteaza postul, nu in caz de desfacere disciplinara a CIM.
Daca ai lucrat 12 ore pe zi, stiind ca in contract sunt trecute 2 ore/zi, inseamna ca ai acceptat; oricum, pt. asta puteai sa sesizezi ITM-ul.
In momentul de fata, absentand, tu esti in culpa si nu le dai de ales, te vor concedia disciplinar (e singurul mod in care ei pot inceta CIM).

Alte discuții în legătură

Pensionar angajat cu timp partial 2 ore ellinia ellinia Buna ziua! Avem angajat un pensionar de cativa ani, lucreaza timp de doua ore pe zi. De ceva vreme nici randament nu mai da, nici pe la serviciu nu mai vine ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)