victoriaenescu a scris:
am inteles ca pentru un aastfel de contract (de doua ore pe zi) preavizul ar fi de 4 ore!?
e gresit?
nu le am adus prejudicii ba din contra ..ei mi au adus mie.
stiam ca daca ma dau ei afara ( fara motive evident - eu am prestat in serviciul acestei companii cel putin doua ore pe zi (erau 12)pe care le pot demonstra - postul ramane oarecum blocat si nu au voie sa angajeze o alta persoana pe acel post.
In cazul unui CIM cu durata de 2 ore pe zi in timpul preavizului nu aveti obligatia de a efecta un nr. mai mare de ore decat in CIM, adica tot 2 ore pe zi. La fel nici in timpul programului obisnuit nu aveati obligatia de a sta mai mult de 2 ore, daca sarcinile de serviciu nu se puteau indeplini in 2 ore trebuia sa solicitati un act aditional pentru mai multe ore pe zi, neavand voie sa efectuati ore suplimentare. Sigur ca ar parea caraghios stiind ca in realitate se practica acest gen de contract ca un mare favor angajatorului salariatul lasa angajatorul sa se poarte ca si cum el face un favor bagandu-l in seama si lasandu-l ore in sir sa munceasca degeaba.
In termen de 30 zile de la ultima zi lucrata trebuie sa primiti comunicare scrisa pentru cercetarea disciplinara cu privire la absentarea la locul de munca . Prezentativa la locul de munca si depuneti o cerere de incetare a CIM sau o demisie.