avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis conducere in caz de accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis conducere in caz de accident

buna seara,
am si eu o problema mai complexa...ma numesc I.M.Sohaib din cluj.in vara anului trecut doream si eu sa ma duc cu 4 prieteni la zilele orasului campia-turzii.intrand in acea localitate era o coloana de 2-3 masini si vazand ca este linie continua le-am spus prietenilor ca nu pot depasi ca este linie continua si de obicei sta politia.cand s-a terminat linia continua am semnalizat stanga,m-am asigurat si in clipa in care am dorit sa depasesc fara sa trec de marcajul longtitudinal al drumului(precizez ca era discontinuu)am auzit un scrasnet de frane si am intors capul am vazut o masina marca germana din 2008,care depasea acea linie continua pe care am evitat-o, derapand si intrand intr-o duba parcata pe partea cealalta a drumului,ricosand apoi la aproape 100-150 de metri si oprinduse intr-un stalp de metal,rupandul.am oprit masina in mijlocul drumului si m-am dat jos sa ma duc sa il ajut.am sunat intre timp la 112,crezand ca este ceva grav,in clipa in care a iesit din masina m-a agresat dupa ce a aflat ca eu eram soferul acelei masini.a sosit un echipaj de politie si unul de ambulanta,ultimul plecand pt ca a refuzat internarea.am stat la fata locului pentru a vedea pagubele masinilor,dar cand a aflat politistul ca eu aveam martori in masina a refuzat sa le ia declaratiile,pe cand desi el era singur in masina(apoi a venit sotia lui) a mai acceptat marturiile altor martori din partea lui.am plecat la sectia de politie dupa aproximativ o ora si jumatate pt declaratii.in clipa in care am fost in sectia mi s-a impus sa scriu si sa desenez schita accidentului,spunandu-mi ca aceasta sanctiune v-a fi fara suspendarea permisului,numai ca sa ma ajute.in clipa aceea fiind in stare de soc,nu m-am gandit la nimic si am scris exact cum mi se dicta.intr-o clipa in care mi s-a spus spus ca eu am trecut de linia discontinua,intrand in fata domnului respectiv,am comentat zicand ca nu,am fost agresat din nou in fata agentului de politie fara ca acesta sa intervina.dupa acea a mi s-a citit procesul verbal de contraventie spunandumi ca nu am decat amenda,l-am semnat si apoi mi-a spus sa il mai las ca trebuie sa scrie si acea foaie pentru reparatiii.ne-a invitat afara spunandumi ca ne va chema inapoi.cand ne-a chemat inapoi mia dat actele dar fara permisul de conducere pt ca acela a fost suspendat pe termen de 60 zile pt depasire.precizez ca pentru toata aceasta chestie am stat aproximativ 6 ore(constatarea accidentului+la sectie).am depus contestatie la judecatoria turda si am deschis o actiune civila,care din pacate am pierdut-o pe motive care nu le stiu ca inca nu mi-a venit inca sentinta(am avut ultimul proces pe data de 20 mai),desi politia a depus o intampinare si a fost acel sofer chemat ca intervient fortat si chemat la interogatoriu nu s-a prezentat.am avut 2 martori din cei patru care erau in masina.procesele au durat din 2 octombrie pana in 20 mai.am avut avocat si tot parea sa fie ok.am uitat sa va spun ca masina mea nu a fost avariata si in locul meu putea fi oricine.v-as ruga frumos sa imi spuneti doar daca as putea sa fac recurs la acea sentinta?adica nu degeaba ci sa castig,si apoi la recurs se mai plateste avocatul odata sau ramane aceeasi suma la intalegere.va multumesc si ma scuzati pentru ca am scris toata povestea
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:30, 28 Mai 2010
In termen de 15 zile de la sosirea la domiciliu a copiei sentintei instantei de fond,puteti ataca cu recurs respectiva hotarare, pe care il depuneti la registratura primei instante.
Pentru recurs se plateste onorariu separat,ca de altfel pentru fiecare etapa procesuala(fond,apel,recurs,etc).
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul politiei lylylzr92 lylylzr92 Buna seara,Eram singur in masina ma cam grabeam si m-am incadrat in depasirea umui autovehicul imediat după ce linia continu se terminase cu viteza peste ... (vezi toată discuția)
Dovada valabila? nu exista contact vizual pentru constatare! LALA68 LALA68 La o curba cu forma S cu vizibilitate am depasit pe linie continua si la curba cealalalta m-a oprit echipajul de politie. Din unghiul in care era postat ... (vezi toată discuția)
Depasire inainte de linia continua Vdoru Vdoru am circulat cu autoturismul pe un drum european afara din localitate am ajuns din urma o masina de politie de la comuna care mergea cu viteza redusa avand in ... (vezi toată discuția)