S-au conexat doua dosare la Curtea de Apel, unul avand ca obiect,REVENDICARE, iar altul PRETENTII pentru suprafata revendicata.La tribunal cele doua au fost judecate separat.La tribunal am castigat atat revendicarea cat si pretentiile, iar la Curtea de Apel (dupa conexare) castig revendicarea si pierd pretentiile( o sentinta total contradictorie , data in februarie 2005)
e calra necesitatea conecarii, pretentiile tinand clar de revendicare.
problema e ca nu inteleg de ce au fost respinse pretentiile, atat timp cat a fost admisa revendicarea?
probabil pt. ca nu au fost dovedite.
-Inainte de partajul succesoral o suprafata de pamant a fost trecuta in titlul meu de proprietate in anul 1993, iar in anul 1996 o parte din aceasta suprafata a fost trecuta si la o cumnata de a mea ,in titlul ei. Comisia locala spune ca a fost trecuta in titlul cumnatei dintr-o eroare a comunei, iar pe baza unei hotarari irevocabile se decide ca aceasta supratafa imi apartine.
-Expertul de la partaj, imi atribuie aceasta suprafata( primesc pamant conform T.P.,) dar i se da din nou si cumnatei, facandu-se astfel suprapunere de teren.
-Se face de catre cumnata mea proces de revendicare si pretentii pe baza sentintei de la partaj.La tribunal castig atat procesul de revendicare cat si de pretentii. Cumnata mea face recurs pentru ambele procese si cere conexarea lor ,la curte. La Curte de Apel i se respinge recursul privind revendicarea( deci castig procesul de revendicare) si i se admit pretentiile( pierd procesul de pretentii.)Aceasta decizie a fost data in februarie 2005.
CE MAI POT FACE? CUI AR TREBUI SA MA ADRESEZ?
-Expertului de la partaj i se intocmeste dosar penal incadrandu-l doar la marurie mincinoasa si este achitat conf. art. 18.1(sentinta data in 27.04.2006)
VA MULTUMESC!