avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj mostenire

Buna ziua, as avea si eu o intrebare in legatura cu un partaj dintr-o mostenire.
Tatal meu a murit,in urma lui a ramas un apartament si o casa.Casa find a bunici mele(mama tatalui meu) ,iar apartamentu a fost cumparat de tatal meu si mama mea vitrega.Suntem 5 frati din prima lui casatorie(mama decedata)Care sunt cotele legale de partaj in aceasta situatie?si daca mama vitrega are vre-o cota parte din casa bunici mele?
Cel mai recent răspuns: rainold , utilizator 11:24, 28 Mai 2010
Daca bunica a murit inaintea tatalui atunci situatia este.
1. Pentru casa: mama vitrega 5/20 cote-parti iar cei cinci frati cate 3/20 cote-parti fiecare;
2. Pentru apartament: mama vitrega 1/2 + (1/4*1/2) = 5/8 sau 25/40 cote-parti cei cinci frati cate 3/40 cote-parti.
Nu se intelege daca bunica e in viata sau nu.
adutescu a scris:

Nu se intelege daca bunica e in viata sau nu.

Nu este in viata bunica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Mostenire: frati buni, frate vitreg Letavyo Letavyo Buna ziua! Am si eu nevoie de o lamurire. Situatia este urmatoarea: suntem 4 frati buni si avem un frate vitreg din partea mamei, dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)