avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare CIM nedepusa la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare CIM nedepusa la ITM

Ce se intampla daca firma de la care am plecat cu acordul partilor, incepand cu data de 11.04 nu a depus inca decizia la ITM (stiu ca tb. depusa in 5 zile de la semnare)? Mi se poate face contract de munca la noul servici?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 22:27, 24 Aprilie 2007
trebuie sa-ti fie comunicata in 5 zile nu sa o depuna la ITM
Da ti se poate face un contract nou de munca
Pai doar am semnat-o...ideea e ca am intrebat la ITM si acolo figurez ca inca sunt angajata la firma respectiva..au zis ca nu apare nici o decizie de incetare..deci probabil nu a adus contabila la ITM pentru a fi vizata. Deci deocamdata ctr meu de munca nu apare ca fiind incheiat. Oricum bine ca imi pot face contract in partea cealalta!
Mersi mult pt raspuns!
In termen de 5 zile de la perfectarea actelor de incetare, angajatorul trebuie sa le depuna la ITM, potrivit art. 2 alin (2) lit. a din legea 130/1999 (republicata) - privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în munca.
Poti sa inchei un alt CIM pana ajung actele de incetare de la vechiul loc de munca, la ITM. Acest nou CIM trebuie inregistrat la ITM in termen de 20 de zile.
La inregistrarea acestuia o sa-ti ceara carnetul de munca (pe care nu-l vei putea "muta" la noua societate pana nu apar actele de incetare), dar poti sa dai o declaratie pe proprie raspundere (in loc sa prezintzi carnetul de munca), in care scrii unde iti este carnetul de munca si motivele .....toate astea ca noul angajator sa inregistreze CIM .... apoi ai timp sa-ti clarifici situatia cu vechea societate (adica sa astepti sa apara actele de incetare, probabil pe undeva prin luna mai dupa ce apare si statul de plata pe luna aprilie, daca nu opereaza incetarea in baza pontajului - depinde de inspectorul itm).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi recuperez cartea de munca de la itm? ContSters147006 ContSters147006 In luna februarie a anului 2009 am convenit cuadministratorul societatii unde lucram o modificare a C.I.M. printr-un Act Aditional prin modificarea timpului ... (vezi toată discuția)
Cim nou, demisie morenika morenika buna ziua! ce trebuie sa fac ca sa pot pleca de la firma la care lucrez si in cel mai scurt timp sa semnez un nou CIM. precizez ca maine semnez demisia si as ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris tierry tierry In ce masura ma poate afecta un avertisment scris dat de angajator, pe care eu nu l-am semnat intrucat consider ca ma acuza de niste fapte aberante, gen: - ... (vezi toată discuția)