Buna ziua.Am si eu o mica probleme.In anul 2009 am pierdut procesul cu proprietarul imobilului in care locuiam si stiind ca voi pierde (era normal find imobil nationalizat) am facut in 2008 un credit ipotecar si am cumparat un apartament.Nu era inca "criza",lucram in Italia si avand posibilitatea sa-mi cumpar am cumparat. Acum problema e ca nu prea mai lucrez,bani nu prea mai am ca sa duc mai departe creditul si drept urmare am fost la primarie ca sa-mi cer dreptul de a primi o locuinta (asa cum au primit si vecinii mei evacuati din acelasi imobil) dar acolo mi sa spus ca nu mai am acest drept eu find propietar.Mentionez faptul ca nu am avut un imobil dat de stat pe care sa il instrainez in vreun fel .SI nici un altul dobandit prim "n" motive in afara de cel ipotecat de banca.Intrebarea mea este daca cei de la primarie au dreptate sa-mi refuze cererea si ce e de facut,adica daca mai este vreo sansa de a obtine o casa sociala.Va multumesc!
Din pacate pentru dvs., cei de la Primarie au dreptate: dvs. sunteti in acest moment proprietarul unei locuinte pe care ati cumparat-o in 2008.
Aveti contract de cumparare, ati platit-o, ati primit un extras CF care va arata ca proprietar, locuiti in ea - probabil -, platiti impozite pentru locuinta aceea, intr-un cuvant, sunteti proprietar.
Faptul ca acea locuinta este ipotecata, reprezinta cu totul altceva din punct de vedere juridic.
Dreptul sa primiti o locuinta sociala il puteti avea numai daca nu aveti locuinta in proprietate. Adica il aveati daca nu ati fi cumparat propria locuinta in 2008, sau il veti avea din nou daca (Doamne fereste), veti pierde proprietatea locuintei actuale (adica daca veti fi executat silit de catre banca pentru neplata ratelor).
Buna ziua !
Printre actele care se solicita pt acordarea de locuinta sociala se solicita si ... Declaraţie pe propria răspundere, autentificată, a titularului cererii și după caz, a soțului/soției și a celorlalți membri majori ai familiei, din care să rezulte că: nu deţin în proprietate o locuinţă, nu au înstrăinat o locuinţă după data de 01 ianuarie 1990, nu au beneficiat de sprijinul statului în crediteşi execuţie pentru realizarea unei locuinţe, nu deţin, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul
locativ de stat. Prevederea referitoare la deţinerea în proprietate a unei locuinţe se referă şi la persoanele sau familiile care sunt sau au fost coproprietari ai unei locuinţe proprietate personală.
Deci ... nu puteti beneficia .
nu conteaza ca este ipotecat apartamentul, dvs sunteti proprietar. cred ca mai degraba mergeti la banca si cereti o reesalonare a creditului dvs. se practica des in ziua de azi. nici bancii nu-i convine sa va ia casa. mai degraba gasiti intelegere la banca decat la primarie