avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit bancar, pe baza nudei proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit bancar, pe baza nudei proprietati

Buna ziua. Am cumparat o propietate, in Oradea, un apartament cu 3 camere, in 2004, de la sotul mamei mele, care dobandise bunul inainte de casatoria cu ea. S-a platit pretul cerut, la vremea respectiva [ 490.00.000 lei], insa contractcul de vanzare-cumparare continte o clauza, si anume, aceea de uzufruct viager, pe care si-o pastreaza el, iar eu, detin, nuda proprietate. Alte clauze nu exista, cum ar fi obligatia de intretinere de catre mine, a lui, sau mai stiu eu ce. Atasat contractului am un act de la Judecatoria Oradea, prin care este intabulat apartamentul pe mine, chitantele de la notar si extrasul de carte funciara, in care eu sunt trecuta la propietar, iar el, in al treilea tabel, la "Sarcini" cu uzufructul.
Intrebarea mea este daca pot eu sa scot credit bancar, pt ami cumpara alta proprietate, si sa girez cu acel apartament? Cineva mi-a zis ca e in functie de Banca la care incerc sa fac asta. Multumesc anticipat pt raspuns.
Banca nu va accepta ca si garantie acest apartament. O sa va puna sa vb cu omul sa renunte la uzufruct, sa-l aduceti liber de sarcini.
Nu va costa nimic sa mergeti sa intrebati, dar nu platiti costurile de analiza dosar daca se cere, ca platiti degeaba. Parerea mea.
Puteti cumpara cu credit alta proprietate pe care s-o ipotecati in favoarea bancii.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Am inteles. Baiul e ca sunt in relatii foarte proaste cu cel care detine uzufructul, si stiu ca sub nici o forma nu ar accepta asta.
Se poate lua credit, pt a cumpara o propietate, si apoi sa girezi cu ea, daca nu este prin programul Prima Casa? Eu stiam ca nu...
Cand mergeti la banca pt credit nu trebuie sa aveti imobilul liber de sarcini. Puteti sa luati credit si cu uzufructul viager doar ca trebuie sa inserati o clauza in contract (credit si ipoteca) prin care beneficiarul dreptului de uzufruct (care semneaza bineinteles si el contractele susmentionate) este de acord, ca in cazul declararii scadentei anticipate si trecerea la execuatrea garantiilor, sa renunte la acest drept si sa elibereze imobilul in termen de X zile de la primirea unei notificari in acest sens. (nu stiu exact daca s-a schimbat ceva in NCC in acest sens).

Puteti sa luati crdit pt a cumpara un imobil si apoi sa girati cu acel imobil daca :
- este de acord prima banca (pt ca ei cand va dau banii cer si ipoteca pe imobil);
- imobilul are o valoare atat de mare incat sa acopere ambele credite;

Dar sincer in cazul dvs nu prea vad cum ar merge deoarece luati de ex un credit de 10000 sa achizitionati un imobil de 10000. Cum sa il ipotecati la cealalta banca si sa va mai dea si bani daca imobilul abea acopera primul credit?
Am inteles. Bun, deci in cazul meu personal, nu se poate, pt ca dansul nu va semna acele contracte.
Va multumesc mult, o zi buna.
Se poate lua credit, pt a cumpara o propietate, si apoi sa girezi cu ea, daca nu este prin programul Prima Casa? Eu stiam ca nu...


Pai stiti gresit, credeti ca toti care au luat credite pt locuinte mai au avut cate o casa pt a garanta ? Nu, daca aveti venituri oficiale suficiente, puteti contracta un credit pt achizitioarea unei locuinte ( nu prin programul Prima Casa pt ca mai aveti deja una) si ipoteca veti avea pe casa pe care o achizitionati.

Am inteles bine, acum nu aveti niciun credit si doriti o locuinta pe care s-o achizitionati prin credit ?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager sau intretinere RalucaDimian RalucaDimian Buna seara , As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema : O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in ... (vezi toată discuția)
Sarcini pe cf hanibal hanibal Daca pe un CF al unui apartament este notat la sarcini un uzufruct viager, iar nudul proprietar doreste sa ipotecheze acest aparatament este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Uzufructuar liliana v liliana v ce calitate are uzufructuarul intr-un contract de ipoteca? (vezi toată discuția)