avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am sansa sa devin proprietara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am sansa sa devin proprietara?

Acum cativa ani sora mea a obtinut un credit imobiliar pentru cumpararea unei locuinte.Am decis ca va fii a mea motiv pentru care am platit toate ratele pana in momentul de fata (locuinta fiind pe numele surorii) .Intrebarea mea este ce act se poate face prin care sa devin eu proprietara (avand in vedere ca locuinta este ipotecata pana in momentul achitarii intregii sume).Va multumesc fumos!
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 14:34, 20 Iunie 2008
Cel mai indicat ar fi un act de instrainare ( vinzare, donatie) catre dvb., dar acest lucru este posibil dupa ce se achirta creditul si se radiaza ipoteca. Ar mai putea fi promovata o actiune in constare care sa stabileasca ca dv. ati platit ratele scadente
Puteti mege la banca, le prezentati situatia si spuneti ca atat dvs. cat si sora doriti sa faceti un contract de vanzare-cumparare asupra apartamentului si doriti sa preluati dvs. intreaga obligatie catre banca.
Vor fi niste formalitati si bani cheltuiti, dar veti avea casa pe numele dvs.
Aveti la indemana 2 situatii:
1. Fie platiti intreaga suma ca banca sa elibereze o adeverinta pentru radierea ipotecii si a interdictiei de instrainare si grevare notata in favoarea sa asupra imobilului, iar astfel sora dvs. sa va poata dona sau vinde.
2. Fie discutati cu un oficial al bancii de la biroul de credite in vederea eliberarii unei adeverinte privind acordul bancii pentru instainarea imobilului catre dvs., banca urmand sa se mentina ipoteca in favoarea bancii asupra imobilului, fie sa se radieze de pe imobil interdictia si sa se noteze pe un alt imobil.
O zi buna. Succes. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)
Intrebarea t t Buna seara.Se poate ieca si nu este platit impozitul de primarie instraina o locuinta sub forma de donatie(etc)...pe care este pusa ipoteca si nu este platit ... (vezi toată discuția)
Pot pune ipoteca pe o casa ipotecata deja? Costin Savescu Costin Savescu Am o casa ipotecata de banca. Mai pot pune o ipoteca in favoarea unei persoane fizice la un imprumut de bani pe care sa mi-l dea acea persoana prin notar? In ... (vezi toată discuția)