avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul beton
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul beton

Cum pot alcatui un testament in care sa las mostenire casa nepotului meu, cu drept de a locui in ea, pana la deces, fiica mea?Mentionez ca mai am un fiu si o nepoata.Multumesc anticipat pt.raspuns.
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 09:21, 28 Mai 2010
Buna ziua !
Solutia este un contract de vanzare-cumparare cu clauza de abitatie / uzufruct viager si nu testament .
copiii dvs sunt mostenitori rezervatari. daca aceasta casa este singura mostenire, testamentul poate fi atacat pt respectarea rezervei succesorale. mai bine faceti un contract de vanzare-cumparare nepotului dvs cu clauza de intretinere pt dvs si pt fiica dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct intre soti anonimiu anonimiu daca unul din soti are o casa cumparata inainte de casatorie (bun propriu) in care locuiesc ambii soti si doreste ca celalalt sot sa poata locui in casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire lauz lauz Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)