Buna ziua. In data de 26 mai 2010 am asistat la partida de fotbal dintre CFR Cluj si FC Vaslui, pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi. Inaintea inceperii partidei, cativa suporteri ai Politehnicii Iasi, prezenti si ei pe stadion in sectorul galeriei CFR, mi-au cerut mie si inca catorva membri ai galeriei CFR sa ii insotim la un loc din stadion unde se aflau materiale de propaganda sportiva ale Politehnicii Iasi. Acolo, un presupus sef al galeriei Politehnicii Iasi, pe care nu-l cunosteam, mi-a inmanat mie si celorlalti membri de galerie prezenti niste pachete cu steaguri. La controlul acestor steaguri, in pachetul pe care-l primisem eu s-a gasit o punga cu petarde fumigene, despre care nu aveam cunostinta. Dupa ce am fost legitimat si mi s-au adus la cunostinta prevederile legii 4/2008, am fost retinut de o patrula de jandarmi si condus la sectia de politie nr. 2 din Iasi, unde mi s-a luat o declaratie si s-au facut mai multe procese verbale. Mi s-a adus la cunostinta ca fapta savarsita de mine se incadreaza la "contraventie", si nu la "infractiune", conform legii respective, si se poate sanctiona cu interzicerea accesului la evenimentele sportive pe o perioada de la unul pana la trei ani, fara a se incepe urmarirea penala si fara a mi se intocmi dosar penal. Am vorbit cu un amic care cunoaste pe cineva la Jandarmerie, si mi-a spus ca astazi, 28 mai 2010, a sosit deja dosarul penal de la Iasi, si ca va trebui sa ma prezint in instanta, trebuind sa incerc sa scap de pedeapsa cu inchisoarea de la una la trei luni, cu executare, fiindca se va tine cont de "circumstante agravante". Tin sa mentionez ca nu am antecedente de niciun fel, si ca am colaborat cu autoritatile pe toata durata audierii, fara a obiecta si fara a opune rezistenta. As vrea sa stiu care e situatia legala, si daca pot face ceva pentru a diminua din pedeapsa. Va multumesc
In primul rand ai o contradictie: ori e contraventie, ori e dosar penal. Mai lasa-i pe cei de la jandarmerie si contacteaza pe cineva care lucreaza cu legile, nu cu bulanul. Daca ai nevoie iti stau la dispozitie.
Am revenit cu niste lamuriri. Pana la urma la jandarmerie n-a venit dosarul penal, a inteles gresit cel care mi-a spus. Este vorba despre o nota informativa de la jandarmeria Iasi sosita la jandarmeria Cluj, conform careia s-a deschis un dosar de urmarire penala pe numele meu. Specific ca respectivele obiecte pirotehnice fac parte din clasa T1, respectiv "articole pirotehnice teatrale", dupa spusele celor care m-au audiat (banuiesc ca se va face o expertiza pentru a stabili acest lucru). Intrebarea mea este urmatoarea: se tine cont de faptul ca nu am antecedente? Pot primi pedeapsa cu inchisoarea?
Cu tot respectul,dvs,cat de fraieri trebuie sa ii credeti pe cei carora va adresati,cand afirmati ca nu cunosteati continutul pachetului ?
Poate va punea droguri,o bomba sau mai stiu ce
S i dvs,nu va uitati la continut ,mergeati pe "incredere" ?
Vi se va aplica o amenda si veti primi interdictie de a intra pe stadioane o perioada de timp.
Amenda jandarmerie
GeoRpT
Buna ziua. Am fost aseara la meciul rapid steaua din cupa de unde am fost evacuati si dusi la sectia de politie. Acolo dupa ce am fost amprentati si ... (vezi toată discuția)