avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Jandarmerie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Jandarmerie

Buna ziua. Am fost aseara la meciul rapid steaua din cupa de unde am fost evacuati si dusi la sectia de politie. Acolo dupa ce am fost amprentati si fotografiati am fost amendati de jandarmi cu suma de 500 de lei sau 250in 48 de ore. In procesul verbal scrie ca am aruncat in directia suprafetei de joc cu diferite obiecte si anume resturi de scaune din tribuna stadionului.Aceasta amneda intra sub incidenta legii 4/2008 si sacntinata de art 22 lit d. la mentiuni am scris ca nu recunosc fapta. Intrebarea mea este daca platesc amenda aceea de 250de lei mai pot face contestatie? Iar daca nu o platesc si fac contestatie iar eu nu am probe video si nu sunt filmat am vreo sansa sa rezolv ceva. Eu nu am facut nimic am stat sus iar cand am vazut ca jandarmii se pregatesc sa ne evacueze am plecat. de asemean se pare ca inca 280 de persoane au primit acelasi tip de amenda. Se poate sa ma reprezint singur in instanta deoarece sunt student si nu imi permit un avocat. amenda aceasta va veni la impozitul la casa in caz ca nu este platita si care este perioada in care trebuie platita? De asemenea eu am primit amenda de la UM din sector 5 si contestatia se poate face la judecatoria sector 4 este vreo greseala?
Va multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
GeoRpT, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:05, 12 Noiembrie 2010
pentru a nu avea probleme platiti jumatate din cuantumul amenzii in termenul legal si faceti contestatie impotriva sanctiunii. puteti sa va reprezentati singur in instanta dar sfatul unui specialist va e de mare ajutor.
.Buna ziua ! Daca nu exista specificat vreun martor pe Pv , iar la rubrica ..,mentiuni '' ati scris ca nu va recunoasteti fapta , faceti contestatie si in Instanta veniti cu un martor care sa va confirme afirmatiile dumneavoastra !
Jandarmeria trebuie sa dovedeasca faptul ca ati savarsit acea infractiune specificata in Pv !
Nu platiti nimic ! .... o sa castigati !!! ..nu o sa va mai primiti banii inapoi !!
Bafta multa !
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
tutu12, utilizator
daca pierdeti, nu mai puteti plati amenda la jumatate
Ei au un martor care a fost adus pentru toate persoanele care am fost duse la sectie. Adica cam 30. Si datele lui au fost date pentru toate acele persoane. Cred ca la fel s-a intamplat la toate sectiile de politie. dar daca sunt aduse probe ca s-a scandat sau s-au adus injurii rasiste cum se intampla pe stadion ei se pot sesiza pentru injurii rasiste si sa schimbe sau sa inceapa un nou proces. Caci din cate am intels aceasta intra sub incidenta penalului. Si este posibil sa se lase cu un dosar penal.
Va multumesc
Ca sa se ajunga la un dosar penal impotruva dvs ca persoana,imaginile si martorii trebuie sa dovedeasca ca dvs ,ca persoana,ati facut chiar ce vi se imputa.Se va lua impotriva dvs,probabil masura interzicerii accesului pe stadioane o anumita perioada de timp,daca nu veti dovedi ca nu aveti niciun amestec in legatura cu cele intamplate.
Dvs,trebuie sa dovediti cu acte,martori ,alte probe ca nu ati facut parte din grupul celor care au avut comportari antisociale pe teren si nu ati facut nimic de natura celor crare vi se imputa,ca dvs va aflati la un moment nepotrivit,intr-un loc nepotrivit.

Eu ca suporter al uneia dintre echipele bucurestene,cand merg pe stadion,refuz sa ma aflu in locurile unde se aseaza galeriile echipelor combatante.
Cred ca si dvs in viitor ar trebui sa procedati la fel pentru a evita astfel de situatii.
De fapt ,frumusetea spectacolul ,este meciul in sine si nu"golaniile " si violentele multora dintre suporterii echipelor,care culmineaza cu bataile organizate prin email-uri.
Sunt adeptul celor mai dure masuri legale pentru ca acest fenomen sa fie eradicat,pe cat se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile si obligatiile jandarmilor Am fost la meciul de fotbal steaua - dinamo. vis-a-vis de hotelul marriot este un fast food si am zis ca sa intru si sa manac ceva (ajunsesem mai devreme) si ... (vezi toată discuția)
Interzicerea accesului pe stadion Blasim Blasim Dupa cum multi stiti, in acest moment exista la Steaua Bucuresti un conflict intre suporterii echipei si patronul George Becali. Acesta, pentru a scapa de ... (vezi toată discuția)
Nedumerire "politia comunitara" godzchild godzchild Salut , sunt suporter Poli Iasi , sambata 29.11.08 , disputandu`se meciul intre echipa favorita si rapid ...eu fac parte din galerie ... ne`am strans mai multi ... (vezi toată discuția)