avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita pentru neplata ratelor la un credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita pentru neplata ratelor la un credit

Doresc sa cer o lamurire de la un condultant. Fiica mea are un credit de nevoi personale la o banca pe care din cauza ca a ramas fara servici nu a mai putut sa il plateasca .Acum nu are servici de mai multe luni si nici ajutor de somaj.Practic eu o intretin si nu are in proprietate nici un bun nici mobil nici imobil ,doar viata si hainele de pe ea. Banca ne-a avertizat ca a reziliat contractul si va face executare silita.Ce anume ne asteapta va rog sa-mi spuneti ca avertizarea a sosit acasa la mine. adica la parinti .Eu nu pot plati toata suma care o cer adica 85 milioane ca sunt si eu bugetara si am si eu un credit de platit.Acum fata aplecat in strainatate sa lucreze in spania dar fara contractce ma astepta ,va rog ffmult sa-mi raspunda cineva
va multumesc1
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 18:02, 5 Aprilie 2011
Neavand nici un fel de bunuri pe numele ei, nu se va putea, cel putin deocamdata, sa se execute ceva. Insa, e bine ca, in masura in care ea incepe sa castige in strainatate, sa trimita la dvs. bani, pentru a putea sa platiti datoria, care va creste mereu si, in cazul in care banca va cesiona creditul unei societati de recuperari, atunci veti fi supusa unei presiuni mari psihice, intrucat reprezentantii recuperatorilor sunt f. insistenti si nu prea stiu de gluma sau de imposibilitate de plata ( aceste firme sunt constituite pe acest scop> sa recupereze banii datornicilor).
nu sunteti obligata de cineva sa platiti ratele pt fata dvs. nu bunurile dvs vor fi executate, ci bunurile sau veniturile fetei, atunci cand va avea.
somatia de plata a venit la adresa dvs, pt ca fata are domiciliul acolo, sau a dat adresa dvs pt corespondenta. desi vor incerca sa va inimideze, nu semnati o angajare a dvs pt plata, decat daca doriti sa platiti in locul ei.
va multumesc f f f mult pentru explicatii.,m-am mai linistit putin.Sigur ca atunci cand va castiga ceva ii voi cere sa-mi trimita sa platesc .:)Multumesc inca o data
Doresc sa va cer un sfat.Fata mea a facut un credit la banca .Apoi a ramas fara servici si nu mai lucreaza de 10 luni .Sta la noi si o intretin eu.ea nu are bunuri nici mobile ,nici imobile.Am primit mai multe somatii de la o firma de recuperari iar azi am primit o somatie de executare silita care va fi peste 2 zile.Ce se poate intampla? Ea nu are nimic ce i-ar putea lua.Pot sa-mi ia mie lucruri, adica la parinti. Au spus ca vor veni si cu politia. Ce ma fac?
Doamna,

Asacum vi s-a precizat anterior, daca fiica nu are bunuri, executorul nu va putea face nimic. Chiar daca vor veni la dvs, pentru ca probabil acolo isi avea domiciliul, le comunicati ca nu mai locuieste acolo. Fiind casa dvs nu au voie sa sechestreze niciun bun mobil, pentru ca fiind in posesia dvs se prezuma ca sunt ale dvs. Ca sa le ia/sechesdtreze trebuie sa dovedeasca ca sunt ale fiicei.

Alte discuții în legătură

Credit bancar danyela nistor danyela nistor daca in 2008 am luat un credit bancar,care nu a mai putut fi platit dupa taierile de salar din 2010,creditul este de nevoi personale fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Executare silita ionmarius03 ionmarius03 Buna ziua, va adresez si eu o intrebare. Acum 7 ani am facut un credit din care am putut sa platesc doar 4 ani, deoarece apoi am ramas fara servici, ulterior ... (vezi toată discuția)
Restanta la banca meseriasu6_9 meseriasu6_9 buna seara...am luat si eu un credit de nevoi persanale iar la un moment dat am rams fara servici si si nu am mai avut posibilitatea de a plati iar dupa 5 luni ... (vezi toată discuția)